Diabetul lovește în mii de sălăjeni

Datele medicilor specialiști arată că mii de sălăjeni suferă de diabet zaharat, o afecțiune întâlnită și la tot mai mulți tineri, din păcate.

Situația este îngrijorătoare, apreciază medicii specialiști. Cine este de vină? Stilul de viață sedentar, abuzul alimentar, stresul, dar și alți factori. Daniela Zaharie, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a explicat, în mai multe rânduri, că diabetul poate fi prevenit printr-o serie de măsuri aflate la îndemâna oricui. Potrivit medicului sălăjean, alimentația corectă, în cantități potrivite, evitarea dulciurilor în exces, practicarea sportului, menținerea greutății optime, toate acestea pot preveni apariția bolii care afectează tot mai mulți sălăjeni. Trist este, mai spune Daniela Zaharie, că diabetul este depistat și la tot mai mulți tineri, cei mai mulți cu probleme de greutate, sedentari.

Obezitatea, o problemă printre sălăjeni

Obezitatea este o altă afecțiune care, potrivit medicilor de familie, a a ajuns la cote îngrijorătoare și printre sălăjeni. Medicul Olimpia Moigrădean, coordonatorul Centrului de Permanență din Zalău, ne-a declarat că alimentația nepotrivită și lipsa mișcării sunt cauzele principale care stau la baza apariției obezității inclusiv la copii.

Leave a Comment