Cum alegi cea mai bună clinică pentru fertilizarea in vitro

Ți-ai imaginat toată viață că, imediat ce îți găsești jumătatea, îți vei pune o dorință, iar rodul iubirii voastre va apărea în doar câteva luni. Realitatea nu este deloc așa cum ți-ai imaginat? Încerci de peste un an să obții o sarcină, dar te lovești de același test negativ în fiecare lună? Nu te descuraja. Sigur există o șansă și pentru tine, doar ca trebuie să apelezi la ajutorul specialiștilor.

În momentul de față, nu doar țările mari din Europa se mândresc cu medici specializați în fertilizare in vitro, ci și noi. În România poți obține o sarcină cu ajutorul tehnicilor de reproducere umană asistată, o sarcină sănătoasă care să întregească familia voastră. Există specialiști care te pot ghida încă de la început, de la întocmirea dosarului de infertilitate și până la final. Tot ei îți pot spune ce poți face după FIV nereușit și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți ține în brațe propriul bebeluș. Tot ce contează este să alegi cea mai bună clinică. Iată câteva sfaturi utile:

Verifică toate opțiunile pe care le ai la dispoziție

Mai întâi de toate, este necesar să-ți faci o listă cu toate clinicile specializate în FIV. Apoi, poți restrânge rândurile în funcție de pașii despre care vom scrie mai jos. E important să analizezi toate opțiunile pe care le ai la îndemână, iar decizia finală să țină atât de expertiza medicilor, cât și de locație.

Expertiză și specializarea echipei medicale

E ideal să găsești o clinică specializată și, în mod evident, un medic cu experiență. Există multe cauze ale infertilității. Doar un medic care a tratat o mulțime de cazuri îți poate oferi cele mai bune alternative. Te poți orienta către clinicile deja renumite. Și-au obținut această titulatură cumva, nu?

Tehnologia folosită

O clinică modernă îți oferă posibilitate de a beneficia de cele mai noi tehnologii. Testarea genetică preimplantațională, monitorizarea embrionară în timp real sau crioconservarea embrionilor sănătoși sunt doar câteva puncte de referință care te-ar putea pune pe gânduri.

Atitudinea medicilor

Infertilitatea vine la pachet cu emoții copleșitoare. În tot acest amalgam de sentimente chiar nu e loc de frică, de comunicare ineficientă și nici de medici care te repezesc și nu îți răspund cu blândețe la întrebări. Ia în calcul capacitatea clinicii de a răspunde cu calm preocupărilor tale și, cu alte cuvinte, de a da dovadă de empatie și devotament. Există anumite simptome după embriotransfer cu embrioni congelați, există o serie de restricții și recomandări de care viitoarea mămică trebuie să țină cont. Echipa medicală trebuie să te informeze despre fiecare în parte.

Istoricul clinicii

Poți afla multe detalii despre clinica la care urmează să mergi din recenziile celor care au ajuns acolo înainte ta. Viitoarele mămici vor ce e mai bun pentru bebelușii lor, deci este puțin probabil să citești recenzii false. Ia-ți timp pentru un mic research și vezi dacă te potrivești cu istoricul clinicii.

Locație și comoditate

Ar fi ideal să găsești o clinică în apropiere de casă, dar cum acest lucru nu este întotdeauna posibil, sfatul specialiștilor este de a-ți calcula în avans costul cu transportul și cazarea. Poate va fi nevoie să înnoptezi în alt oraș pentru a ajunge la prima oră pentru procedurile necesare. Întreabă reprezentanții clinicii despre programul de funcționare!

Pe lângă toți factorii menționați mai sus, contează enorm să ai încredere în propria intuiție. Ce ai simțit la prima întâlnire cu specialiștii? În plus, se recomandă să te interesezi despre programele de susținere financiară din partea statului. Poate obții un ajutor nesperat.

În cele din urmă, orice femeie trebuie să-și păstreze încrederea. Cu ajutorul medicilor și tehnologiilor moderne, îți poți vedea visul împlinit. Sigur că drumul poate fi mai greu, dar rezultatul final va fi și mai satisfăcător.

One Thought to “Cum alegi cea mai bună clinică pentru fertilizarea in vitro”

  1. […] se mândresc cu medici specializați în fertilizare in vitro, ci… Articolul Cum alegi cea mai bună clinică pentru fertilizarea in vitro apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Comments are closed.