Creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu pneumonie în rândul sălăjenilor

Peste 1.700 de cazuri cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în perioada 2 – 8 ianuarie 2023, creșterea fiind de peste 12 procente comparativ cu săptămâna precedentă, arată datele prezentate de oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj. În același interval, numărul cazurilor de pneumonie a depășit 300, creșterea fiind de aproape 40 de procente. Cel puțin 60 de persoane cu pneumonie au fost internate în spital, iar zece sunt copii cu vârsta de până la un an. Din păcate, în acest interval a fost depistat și un caz de ILI (caz compatibil cu gripa), pacientul neavând nevoie de internare.

Masca și nesimțirea

Autoritățile sanitare i medicii de familie au făcut de nenumărate ori apel la populație să respecte regulile elementare de prevenire a unor eventuale îmbolnăviri cu viroze și alte afecțiuni specifice acestei perioade, dar și recomandarea de a purta mască sanitară mai ales în unități sanitare, în încăperile în care așteaptă pacienții care apelează la centrele de permanență sau la cabinetele medicilor de familie. Din păcate, mulți ignoră această recomandare. Pe rețele de socializare sunt tot mai mulți sălăjeni care își dau cu părerea, cred că purtarea măștii sanitare este o prostie, o invenție a unora doar din dorința de a face bani pe spinarea altora. Cele mai multe mesaje postate în mediul virtual vin de la persoane care nu au nici cea mai mică legătură cu medicina.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu pneumonie în rândul sălăjenilor”

  1. […] Peste 1.700 de cazuri cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în perioada 2 – 8 ianuarie 2023, creșterea fiind de peste 12 procente comparativ cu săptămâna precedentă, arată datele prezentate de oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj. În același interval, numărul cazurilor de pneumonie a depășit 300, creșterea fiind de aproape 40 de procente. Cel puțin 60 de persoane cu pneumonie au fost internate în spital, iar zece sunt copii cu vârsta de până la un an. Din păcate, în acest interval a fost depistat și… Citeste mai mult […]

Leave a Comment