Controalele inopinate ale Casei Judeţene de Sănătate Sălaj, coordonate de Cluj

 

Înfiinţată la finele anului 2013, noua structură din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, respectiv Direcţia Generală de Monitorizare Antifraudă, urmează să-şi intre în atribuţii perioada următoare. Anunţul a fost făcut marţi, 1 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, Marius Tăutu. „Direcţia are atât reprezentare naţională cât şi în teritoriu, prin structurile regionale, iar în portofoliu acesteia se regăsesc două categorii mari de controale, respectiv cele operative, care sunt neplanificate, limitate, având câteva obiective şi cele inopinate, care sunt, de asemenea, neplanificate şi care au loc, de regulă, în urma unei sesizări, vizând, aşadar, o problemă punctuală”, a precizat reprezentantul CJAS Sălaj.
Sălajul face parte din regiunea VI, alături de judeţele Cluj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Bihor. Prin ordinul preşedintelui CNAS, din 28 ianuarie, activitatea noii structuri va fi monitorizată de Cluj, iar coordonator a fost nominalizat un medic stomatolog din cadrul corpului de control al CJAS Cluj, Romeo Dănilă.
Direcţia va coordona întreaga activitate de control în unităţile sanitare, dar şi la ceilalţi furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele judeţene de asigurări de sănătate.
De asemenea, printre atribuţiile Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă se mai numără şi monitorizarea mai strictă a modului cum sunt cheltuite fondurile alocate de la fondul naţional de asigurări de sănătate, precum şi verificarea calităţii serviciilor medicale efectuate de furnizorii aflaţi sub contract. Noua structură are şi rolul de a dinamiza activitatea de control a caselor de asigurări de sănătate din judeţele regiunii. Controalele se vor organiza fie la sesizarea pacienţilor, fie în urma unui plan de control stabilit de Casa Naţională, iar echipele de control ar urma să fie alcătuite din inspectori de control selectaţi aleatoriu de la casele judeţene de sănătate ale regiunii.

Leave a Comment