Un bărbat a intrat în greva foamei în faţa Tribunalului Sălaj

Un localnic, în vârstă de 45 de ani, din Fetindia, ajuns la capătul puterilor, a decis să-şi exprime public nemulţumirile pricinuite de justiţia sălăjeană. Bărbatul şi-a făcut apariţia în dimineaţa zilei de marţi în faţa Tribunalului Sălaj. Înarmat cu o pancartă pe care era scris numărul deciziei date de instanţa sălăjeană, în urma căreia acesta se consideră neîndreptăţit, sălăjeanul a ales să protesteze într-un mod paşnic. „Am ales să intru în greva foamei în semn de protest faţă de minciuna şi corupţia din acest sistem”, a spus protestatarul. Din spusele sale, ultima picătură a fost pierderea procesului intentat vecinilor săi. „I-am acuzat că mi-au otrăvit câinii. După ce au depus mai multe sesizări pe la mai multe instituţii, inclusiv la poliţie şi văzând că nu pot face nimic au hotărât să-i otrăvească”, a povestit bărbatul, susţinând că de fapt el este deranjat de corupţia din sistem. „Ei au fost reprezentaţi de avocat, eu nu. Am pierdut procesul şi acuma trebuie să achit cheltuielile de judecată. Suma nu este mare, însă mă tem că la apel vor cere daune morale că le-am adus prejudicii imaginii”, a mărturisit Ioan Călian, adăugând că nu este prima dată când a fost neîndreptăţit de instanţa sălăjeană.

Imediat după apariţia sa pe trotuarul din faţa Tribunalului Sălaj, bărbatul a fost legitimat de oamenii legii, rămânând de altfel în atenţia acestora. „Bărbatul protestează paşnic, deocamdată nu reprezintă niciun pericol, însă este monitorizat de jandarmi pentru a nu recurge la alte gesturi”, a precizat Isaia Micle, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj. De asemenea, în cursul zilei de marţi, un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj s-a deplasat pentru a verifica starea de sănătate a bărbatului.
Conştient că nu va reuşi să schimbe nimic, ba mai mult îşi pune şi sănătatea în pericol, sălăjeanul este hotărât să continue protestul atâta timp cât va rezista. „Am ajuns aici în faţa Tribunalul la 7,30 şi tot de atunci nu am mai mâncat nimic. Sunt hotârât să rămân atâtea zile câte voi rezista, inclusiv şi noaptea voi sta aici pe trotuar. Apropiaţii mi-au spus că nu voi rezolva nimic cu acest protest şi risc să mă îmbolnăvesc, dar nu renunţ. Nu cer absolut nimic, dar m-am săturat de câtă minciună, corupţie şi hoţie este în sistem”, a încheiat bărbatul.
Tată a doi copii, din care cel mai mare este în vârstă de şapte ani, Ioan Călian a fost greu încercat de viaţă. După cum a mărturisit chiar el, în urmă cu aproximativ zece ani, primii doi copii ai săi au fost ucişi de către fosta sa soţie, aceasta fiind în prezent după gratii, ispăşindu-şi pedeapsa.

5 Thoughts to “Un bărbat a intrat în greva foamei în faţa Tribunalului Sălaj”

 1. Vin Jandarmii???

  Bravo jandarmeriei salajene pt ca a actionat prompt si a evitat o actiune in forta a acelui mare Terorist care actiona si distrugea totul in calea lui… Parca ii vad pe gealatii de jendari cum 4 au sarit pe acel sarman si l-au inconjurat de l-au si speriat… Bravo…JENDARII Sperie Sarmanii…Si aasa au evitat un atac terorist al acelui om sarman si ofilit….Jendarii si Jandarmeritele….Bravo Jendarilor gealati care l-au tinut sub stransa si atenta supraveghere pe Teroristul salajeannnn-acel cetatean kiar inspira teama -poate doar Jendarilor….

 2. m

  un om necajit , l-am vazut si eu ieri si am stat de vorba cu el ; evident ca nu va putea schimba el ceva , dar merita admirat curajul lui

 3. Vali

  Acest om are mare dreptate jstitia din Salaj si in general este corupta,si eu am avut un proces pierdut pe nedrept,aleator a intrat in instanta in calitate de presedinte verisoara reclamantelor,astfel ca procesul a fost pierdut.Bravo omule,halal justitie.

 4. Liviu

  Dupa cum am mai scris justitia din Salaj pute ca apa din Valea Zalaului. Il compatimesc pe bietul om dar de ajutat doar Dumnezeu il poate ajuta.

 5. Anonim

  din strada, din cartier, noi,aia multi, il sustinem tare, intr-o zi o sa avem puterea sa ucidem fara remuscare toate jegurile care au contribuit la starea actuala a tarii. vrem sa taiem gatul pruncilor vostri in fata familiilor voastre de corupti infecti. fara mila.

Leave a Comment