Controale la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Zalău

Au început controalele la secțiile Anestezie -Terapie Intensivă din spitalele țării, în vizorul autorităților intrând și Spitalul Județean de Urgență Zalău. Controalele au început luni dimineața, la Spitalul de Urgență din Zalău, controlul fiind efectuat de reprezentanți ai ISU Sălaj, o echipă tehnică și administrația spitalului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul unei şedinţe a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului. De asemenea, s-a decis ca, începând de luni, echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale. Decizia vine după ce, sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu la secţia de ATI, unde erau internaţi pacienţi cu Covid 19. În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport Covid. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

2 Thoughts to “Controale la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Zalău”

  1. law

    Ceva demisii johanis,orban? Nimic,nimic?Pozitia mutului?Spuneati ca s-au luat masurile bune…

  2. Anonim

    Cine face controlul ? Domnișoara aia bătrână de la DSP ? Care își lasă subalternii sa frece menta toată ziua ?Demisia ! Scurt si la subiect.Si curătenie generala in DSP ,ca s o grămadă de PUTORI bugetare care nu fac nimic acolo.

Leave a Comment