Cinci cazuri noi de Covid-19 în Sălaj

Cinci cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în Sălaj în cursul zilei de astăzi, 16 august. De la începutul pandemiei numărul total de cazuri confirmate în Sălaj a ajuns la 264. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 16 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 70.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 32.587 pacienți au fost declarați vindecați și 7.981 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.087 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate nouă persoane cu Covid – 19, toate internate și au fost externate trei persoane, declarate vindecate. Din totalul celor 302 pacienți internați în municipiul Zalău, 60 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, zece pacienți sunt internați, având simptomatologie respiratorie, sugerând o posibilă infecție Sars-Cov-2 și 232 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 60 pacienți diagnosticați Covid- 19, 51 pacienți prezintă forme medii ale bolii,  șapte forme ușoare, doi bolnavi sunt internați în secția ATI.

În Sălaj – 62 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

În orașul Șimleu Silvaniei sunt internați 41 de pacienți, din care trei sunt suspecți cu patologie respiratorie sugerând infecție Covid-19 și doi sunt diagnosticați cu Covid-19 – formă ușoară. În județul Sălaj se află în prezent  în carantină 396  de persoane. Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale (UAT), din cele 61 unități administrativ teritoriale: 42 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, patru au sub cinci cazuri în evoluție, un UAT are sub zece cazuri în evoluție, iar două au peste zece cazuri în evoluție. În județul Sălaj sunt 62 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Alte articole

5 Thoughts to “Cinci cazuri noi de Covid-19 în Sălaj”

 1. Mulțumim covid

  Covidu e un virus ff periculos, așa de periculos încât decesele din acest an, la nivel de țară, sunt mai puține decât anul trecut. Mulțumim covid !

 2. Anonim

  Este foarte bine ca situatia epidemica a judetului este prezentata in detaliu ,avand informatia focusata pe situatia spitalelor in ce priveste incarcarea cu pacienti ,deoarece pana la urma ele sunt ultima frontiera ,bariera ,in calea inconstientei si cinismului celor care neaga gravitatea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 .

 3. O simplă întrebare

  Si totuși, întrebarea rămâne, de ce este mai mic nr total de decese, la nivel de țară, în acest an cu covid, față de anii anteriori. Aștept răspuns concret nu fraze sforăitoare, patetice !

  1. Anonim

   O logica elementara ar tine cont de urmatoarele….numarul deceselor statistic este evaluat pentru primul semestru ,ori decesele cauzate de epidemie s-au cuantificat numeric mai mult in jumatatea perioadei ,deci avem o influenta de 25 % .Extindem procentul pe tot anul si influenta scade la 12 % ,ori in 2019 ca urmare a accidentelor de circulatie (2000 decese in 2019 )numarul victimelor a fost mai mare in prima parte a anului din motive de lesne de inteles .Mai putem adauga si multi alti factori aleatorii ce pot fi invocati cand se fac statistici .De fapt statisticile prin definitie sunt facute pentru a scoate in evidenta concluzii subiective .

 4. Anonim

  17:06 esti pesedist cumva ?iti pare rau ca nu au murit mai multi oameni?Ca 2 saptamani Ciolacu al vostru si cu Ponta au tergiversat Legea carantinarii prin parlament ,scopul fiind unul perfid ,anume acela de a creste nr de cazuri de imbolnaviri si morti cat mai multi ,toate in scop electoral.Dar vine el votul si va vom trimite pe psd la lada de gunoi a istoriei.

Leave a Comment