Cât de benefice sunt pentru sănătate panourile radiante? Află care sunt efectele radiațiilor infraroșii ale acestora

În secolul 21, în era vitezei, radiațiile există la tot pasul, de la cele solare, care nu pot fi stopate decât prin aplicarea pe corp a unei creme protectoare, până la cele utilizate benevol în scop diagnostic și terapeutic. Din punct de vedere fizic, acestea sunt de două tipuri: ionizante și neionizante, iar, de-a lungul anilor, s-au creat tot felul de dispute în legătură cu cele electromagnetice, ultraviolete și microunde.

 

În prezent, unul dintre cele mai moderne sisteme de încălzire a locuinței sunt reprezentate de panourile radiante, care se folosesc de radiațiile infraroșu pentru a degaja căldură, ceea ce înseamnă că nu vei mai avea nevoie de o centrală termică voluminoasă și nici de o rețea de conducte a căror mentenanță poate fi foarte costisitoare. 

Dar, după toate aceste controverse privind radiațiile, de ce ai alege de bună voie să folosești un dispozitiv care îți poate afecta sănătatea? 

Află că radiația infraroșu este complet inofensivă, ba, mai mult, chiar benefică pentru organism. 

 

Iată, în continuare, beneficiile pentru sănătate a panourilor radiante:

 

 

  • Ameliorează durerile reumatice

 

Unul dintre factorii care au creat o imagine negativă a panourilor radiante este asocierea principiul de funcționare a radiațiilor infraroșu cu cel al microundelor, care au fost utilizate deja în cadrul unor electrocasnice de câteva decenii, provocând tot felul de controverse. 

Ca să se înțeleagă faptul că panoul radiant nu este nociv pentru sănătate, trebuie să se știe că microundele din cadrul unui cuptor ce funcționează pe baza acestora distrug structura moleculară a alimentelor, devenind, astfel, dăunătoare pentru organism, deși, la rândul său, acest aspect este confirmat de specialiști.

 

Acest sistem folosește același tip de radiație precum soarele, care oferă o căldură naturală și, implicit, o stare generală de bine. Astfel de panouri radiante cu infraroșu se găsesc în centre spa sau clinici de recuperare medicală, în cadrul unor saune moderne cu scop terapeutic, pentru ameliorarea simptomelor unor afecțiuni reumatice. Așadar, acest aspect este extrem de important și te poate ajuta să faci această alegere că fiind noul tău sistem de încălzire. Te vei bucura de o încălzire uniformă și te vei afla într-o continuă homeostazie.

 

 

  • Contribuie la buna funcționare a sistemului pulmonar

 

Radiațiile infraroșii nu afectează gradul de umiditate din cameră, ceea ce înseamnă că atât persoanele sănătoase, cât și cele care suferă de afecțiuni pulmonare minore sau majore vor respira mult mai bine. 

Aerul este purificat prin intermediul temperaturii ridicate a panoului radiant și va încălzi uniform fiecare colț. Dacă folosești o centrală termică, căldura degajată de calorifere nu va reuși să facă același lucru ca un panou radiant, ceea ce duce la diferențe destul de mari privind clima în diferite părți ale camerei. 

De asemenea, turmalina, un mineral natural conținut într-un astfel de panou, va reduce nivelul de anxietate și de oboseală prin oferirea unui balans între ionii pozitivi și negativi.

 

În ciuda discuțiilor legate de beneficiile pentru sănătate ale panourilor radiante, specialiștii recomandă să folosești cu încredere acest sistem de încălzire, infirmând orice fel de speculație negativă.

 

sursa foto: unsplash.com

Leave a Comment