CASETA DE SĂNĂTATE: Vremea blândă a redus numărul virozelor

Cotidianul “Magazin Sălăjean” şi Direcţia de Sănătate Publică Sălaj oferă cititorilor o nouă rubrică permanentă – “Caseta de sănătate”, în care cei interesaţi vor putea afla informaţii, statistici, sfaturi pe probleme de sănătate.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au făcut ca numărul persoanelor diagnosticate cu boli de sezon să fie în scădere. În ultima săptămână, 1.614 sălăjeni s-au prezentat la medic cu diverse simptome specifice infecţiilor respiratorii, cei mai mulţi fiind copii.
Din acest total, 1.446 au avut infecţii ale căilor respiratorii superioare, numărul bolnavilor fiind cu 9,22 la sută mai mic decât în săptămâna anterioară. Doar 12 au avut nevoie de tratament în regim de spitalizare, toţi copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.
În aceeaşi perioadă au fost înregistrate şi 168 de cazuri de pneumonie, cu aproximativ şapte procente mai puţine decât în săptămâna trecută. Două treimi au fost depistate în rândul copiilor. Au necesitat internare pentru acordarea de îngrijiri medicale 41 de pacienţi.
În tot acest timp, campania de vaccinare antigripală continuă, Sălajului fiindu-i distribuite aproape 16.000 de doze, peste 6.500 dintre ele fiind deja administrate bolnavilor cronici, gravidelor, personalului sanitar, rezidenţilor din instituţii de ocrotire socială şi persoanelor de peste 65 de ani.

Alte articole

Leave a Comment