CASETA DE SĂNĂTATE: Copiii, cei mai afectaţi de viroze şi pneumoniii

Cotidianul “Magazin Sălăjean” şi Direcţia de Sănătate Publică Sălaj oferă cititorilor o nouă rubrică permanentă – “Caseta de sănătate”, în care cei interesaţi vor putea afla informaţii, statistici, sfaturi pe probleme de sănătate.

Aproape 1.800 de sălăjeni au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, viroze şi pneumonii. În majoritatea cazurilor este vorba despre infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, care au făcut cele mai multe victime în rândul copiilor. Peste 1.000 de pacienţi cu vârste de până în 14 ani au ajuns la cabinetele medicilor cu simptome specificie acestor afecţiuni, însă doar 16 au necesitat internare.
Faţă de situaţia de acum o săptămână, numărul virozelor s-a diminuat cu opt procente, însă cel al pneumoniilor a crescut cu aproape 15 la sută. Astfel, în perioada amintită, 181 de persoane au necesitat tratament pentru această boală, 48 dintre ele fiind spitalizate pentru tratament şi supraveghere. Cei mai vulnerabili au fost copii, în condiţiile în care circa 40 la sută dintre pacienţi au avut vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.
Alte 7.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Sălaj în cursul zilei de marţi, 30 octombrie, astfel că numărul total de vaccinuri alocate judeţului se apropie de 16.000. Până în prezent, medicilor le-au fost împărţite 8.600 de doze, dintre care au fost administrate 5.335, la bolnavii cronici, gravide, personal medical, rezidenţilor din instituţii de ocrotire socială şi persoanelor de peste 65 de ani.

Alte articole

Leave a Comment