Asistentă medicală din Crasna, laureată a premiului „Dr. Mozes Carol”

În data de 11 mai a avut loc la Oradea cea de-a XII-a ediție a decernării Premiilor „Dr. Mozes Carol”, în amintirea celui care a fondat Şcoala de Moaşe din Oradea, premiu inițiat în 2011 de Cseke Attila, din vremea când era ministru de resort. Premiile Dr. Moses Carol recompensează pentru profesionalism și dăruire anual trei asistente din judeţul Bihor şi o alta din judeţele limitrofe, Sălaj sau Satu Mare.

Anul acesta premiul a fost decernat asistentei medicale Roatiș Andrea, din cadrul Spitalului de Boli Cronice Crasna.

Roatiș Andrea a absolvit în anul 1994 Grupul Școlar Sanitar din Oradea, școală fondată de dr. Moses Carol, iar în anul 1997 a promovat examenul de absolvire a cursului de echivalare pentru Școala Postliceală. În anul 2002 a promovat examenul de grad principal, iar în anul 2005 a absolvit Colegiul Universitar Medical – specializarea Asistenți Medicali din cadrul Universității din Oradea. Și-a  început activitatea profesională la Spitalul Județean Oradea – secția ATI în 1994, unde a activat până în anul 2011.

Împinși de dorința de a accepta noi provocări, împreună cu soțul ei – dr. Roatiș Radu, medic specialist Medicină Internă, în 2011 au părăsit  sistemul de sănătate bihorean și s-au angajat la Spitalul de Boli Cronice Crasna, Județul Sălaj. Receptivi la realitatea privind lipsa serviciilor medicale pentru pacienții cu boli incurabile, au depus eforturi suplimentare pentru organizarea unui Compartiment de Îngrijiri Paliative cu paturi în cadrul spitalului, compartiment care s-a înființat în anul 2014, fiind unic chiar și până în prezent pe paleta furnizorilor  din cadrul  spitalelor publice din Sălaj.

M. S.

 

One Thought to “Asistentă medicală din Crasna, laureată a premiului „Dr. Mozes Carol””

  1. […] Andrea, din cadrul Spitalului de Boli Cronice Crasna. Roatiș Andrea a… Articolul Asistentă medicală din Crasna, laureată a premiului „Dr. Mozes Carol” apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment