Asistentă din Şimleu, premiată pentru întreaga activitate

O fostă angajată a Spitalului Orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” Şimleu Silvaniei, asistenta de laborator Magda Deak, a fost premiată pentru întreaga activitate profesională desfăşurată în domeniul sănătăţii. Evenimentul a avut loc în cadrul Galei Premiilor „Dr. Carol Mozes”, găzduit de Primăria Oradea şi organizat de către Fundaţia Partiun şi Fundaţia pentru Sănătate. Şimleuanca şi-a primit distincţia tocmai de la fiul doctorul Carol Mozes.
Născută în 1951, Magda Deak a absolvit Şcoala Tehnică Sanitară din Oradea, iar în 1973 s-a angajat la Spitalul din Şimleu. Timp de 14 ani a fost asistentă la secţia Chirugie, după care a devenit asistentă principală, apoi asistentă şefă la secţia Radiologie. Laureata din Şimleu Silvaniei s-a pensionat la finele anului trecut, după 40 de ani dedicaţi pacienţilor.
Premiile „Dr. Carol Mozes” se acordă la iniţiativa fostului ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, în semn de omagiere a medicului orădean, cunoscut ca întemeietor al şcolii locale de asistente medicale, dar şi ca autor al manualului de bază al celor care urmează o şcoală tehnică sanitară.

Alte articole

One Thought to “Asistentă din Şimleu, premiată pentru întreaga activitate”

  1. Anonim

    merita e o adevarata asistenta sufletista si corecta cinste ei

Leave a Comment