Aproape 200.000 de doze de vaccin antihepatic B vor fi distribuite în țară

Aproape 200.000 de doze de vaccin antihepatic B vor fi distribuite în toată țara, începând din această săptămână, a transmis într-un comunicat Ministerul Sănătății.
Potrivit sursei citate, în 24 mai s-au încheiat analizele de testare necesare pentru dobândirea certificatului de obținere a seriilor oficiale pentru cele 198.000 de doze de vaccin hepatitic B, care se află în depozitul furnizorului. Astfel, săptămâna viitoare va începe distribuirea vaccinului în țară. La sfârșitul săptămânii trecute, în maternități mai existau 5.000 de doze de vaccin hepatitic B.
„Acolo unde stocul de vaccin s-a epuizat și nu există posibilitatea redistribuirii unei cantități suficiente de vaccin, până la primirea noilor doze, vor fi vaccinați copiii născuți din mame purtătoare de virus hepatitic B, iar pentru ceilalți copii se aplică schema alternativă de vaccinare, la medicul de familie, cu vaccin hexavalent care conține și vaccinul hepatitic B”, se precizează în comunicat.

În judeţul Sălaj, necesarul pentru tot anul 2018 ar fi de circa 2.000 de doze, susţine Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.

 

Leave a Comment