A fost inventat testul pentru coronavirus care dă rezultatul în 20 de minute

Mai mulţi cercetători australieni au realizat un test care poate detecta infecţia cu coronavirus în aproximativ 20 de minute folosind mostre de sânge, ceea ce ar fi o premieră mondială potrivit oamenilor de ştiinţă implicaţi, informează Hotnews.
Potrivit sursei citate, cercetătorii de la Universitatea Monash susţin că testul lor poate determina dacă o persoană este infectată sau dacă a fost infectată în trecut.
„Printre aplicaţiile pe termen scurt ale acestui test se numără identificarea rapidă a cazurilor şi urmărirea contacţilor pentru a limita răspândirea virusului”, susţin cercetătorii într-o lucrare ştiinţifică publicată vineri în jurnalul ACS Sensors.
Echipa de cercetare a fost coordonată de BioPRIA şi de Departamentul de Inginerie Chimică al Universităţii din Monash, cu participarea unor cercetători de la ARC Centre of Excellence in Convergent BioNano Science and Technology (CBNS).
Testul lor, ce foloseşte 25 microlitri de plasmă din sânge, caută urme de aglutinare sau aglomerări de celule roşii ce sunt provocate de coronavirus, informează news.ro.
Dacă testele de acum, prin prelevarea de mucozităţi, sunt folosite pentru a detecta persoanele infectate cu noul coronavirus, noul test poate determina şi dacă un subiect a fost infectat recent şi ea nu mai există.
Sute de astfel de noi teste pot fi prelucrate pe oră, conform cercetătorilor care speră că testul poate fi folosit de asemenea pentru a detecta anticorpii apăruţi în urma vaccinării în studii clinice.
Aceştia au făcut o cerere pentru patentarea invenţiei şi acum căută sprijin comercial şi guvernamental pentru producţia la scară largă.

Sursa: https://www.bursa.ro/

Leave a Comment