Șoferii sălăjeni vor fi controlați în trafic dacă au băut ori s-au drogat

Controalele Poliției Ruriere sălăjene în trafic, pe drumurile din județ, sunt intensificate în această perioadă premergătoare Sărbătorilor, având în vedere îmbunătățirea considerabilă a vremii și intensificarea traficului auto în județ. Tot mai mulți șoferi sunt depistați conducând autovehiculele sub influența băuturilor alcoolice, dar și a substanțelor psihoactive interzise prin lege. Totodată, a crescut alarmant numărul infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, o infracțiune care a produs de multe ori tragedii pe șosele. Polițiștii acționează, de asemenea, cu toate aparatele radar din dotare, pentru descurajarea celor care uită de limita de viteză în zonele în care este impus acest lucru. Controalele, mai ales cele pe linia consumului de substanțe interzise înainte de urcarea la volan, fac parte dintr-o acțiune ce se desfășoară la nivel național, în toate județele.

În perioada 1 ianuarie-31 martie a.c., polițiștii rutieri sălăjeni au desfășurat 20 acțiuni pe linie de alcool. În acest context au fost depistate 76 de persoane care au condus autovehiculele sub influența bauturilor alcoolice, acestea reprezentând un real pericol pentru siguranța traficului rutier, dar mai ales pentru viața celorlalți participanți la trafic – șoferi, motocicliști, bicicliști ori pietoni.

Dintre acestea, 31 de persoane au evidențiat o valoare de peste 0,40 ml/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care s-a impus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar o persoana a fost depistată în timp ce conducea sub influența unor substanțe psihoactive, iar o persoana a refuzat a refuzat prelevarea de mostre biologice, urmând să răspundă în fața legii și pentru această faptă. Polițiștii sălăjeni spun că astfel de acțiuni vor fi intensificate și în perioada următoare, pe toate drumurile din județ. 

2 Thoughts to “Șoferii sălăjeni vor fi controlați în trafic dacă au băut ori s-au drogat”

  1. o persoana a refuzat a refuzat prelevarea de mostre biologice

    cum adica? si nu le puteti lua fortat? daca boul moare in duba politiei sau la sectie, din cauza drogurilor luate? cine raspunde? POLITIA ! eveti obligatia si responsabilitatea de ai face toate analizele posibile si sa-i imputati toate cheltuielile dupa aveea !!
    sa fie retinute toate masiniele conduse de betivi si drogati !

  2. Anonim

    Politia Rutiera are 5 radare fixe in Zalau, radare care fac de 2-3 ori mai multa treaba decat toti de la Politia Rutiera Zalau/Salaj !!!
    functioneaza non-stop si cel mai important , nu iau MITA !!!!!

Leave a Comment