Organizația Tinerilor din Jibou a serbat Marea Unire a românilor de la 1918 într-un mod inedit!

Din dorința de a marca într-un mod frumos Ziua Națională de 1 Decembrie și de a promova iubirea de neam și țară în rândul tinerilor cât și în rândul tuturor cetățenilor români, grupul nostru a pus pe picioare o acțiune care să ne apropie de experiența strămoșilor noștri și de poveștile lor de viață, cât și de povestea unor locuri emblematice din istoria orașului nostru. Împărțiți în grupuri de câte 3 persoane am bătut la pas centrul orașului Jibou, vizitând obiectivele istorice ale acestuia. Înarmați cu steaguri și măști tricolore, am vizitat monumentul memorandiștilor sălăjeni, statuile lui Simion Bărnuțiu, Iuliu Maniu și Corneliu Coposu și totodată monumentul eroilor din Jibou.

În drumul nostru am împărțit oamenilor pliante cu varianta completă a Imnului Național, „Deșteaptă-te, române!” de Andrei Mureșanu, precum și curiozități despre originile acestui minunat imn. Ne-am bucurat mult să cunoaștem povestea unor monumente și personalități marcante ale orașului și județului nostru și totodată să cântăm cântece patriotice împreună.

Finalul întâlnirii noastre a fost marcat de o vizită la ultimul veteran de război rămas în viață din Jibou, domnul Ilie Pop, în vârstă de 100 de ani, alături de care am cântat Imnul Național al țării noastre, „Deșteaptă-te, române!”
Vrem să mulțumim și să felicităm pe această cale toți tinerii implicați!
Cu astfel de tineri viitorul României arată grozav!
Așa cum spunea și Ioan Rațiu: „Existența unui popor nu se discută, se afirmă!”.

Organizația Tinerilor din Jibou (OTJ)

Leave a Comment