Fostă angajată a Poștei sălăjene, condamnată pentru delapidare

O angajată a Poștei, funcționar în cadrul Oficiului Poștal din Ip, a primit, zilele trecute, o condamnare de trei ani închisoare cu suspendare pentru o faptă de delapidare. În fapt, angajata Poștei, în perioada noiembrie 2015-aprilie 2016, în calitate de funcționar al Poștei din Ip, a încasat 21 de facturi Electrica şi un mandat poştal, pe care ulterior le-a anulat în sistemul informatic şi şi-a însuşit banii aferenţi, respectiv suma de 7.965 de lei.

Organele de anchetă s-au sesizat după ce reprezentanţii companiei de energie electrică au sesizat faptul că facturile nu fuseseră plătite. Femeia a returnat contravaloarea a 10 facturi, diferenţa de prejudiciu fiind achitată în timpul urmăririi penale. În faţa anchetatorilor, aceasta a declarat că a recurs la acest gest  pentru că avea nevoie de bani ca să achite nişte cheltuieli urgente şi că intenţiona să restituie întreaga sumă în cel mai scurt timp. În timpul anchetei, angajata a fost concediată de la Oficiul Poștal.

Dosarul de delapidare a fost judecat de magistrații din Șimleu Silvaniei, aceștia dând, inițial, o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Dar, pentru că fapta a fost săvârșită în termenul de încercare primit în urma unei alte condamnări, din trecut, o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, judecătorii au comasat cele două pedepse și au decis ca inculpata să fie încarcerată pentru patru ani. De asemenea, i-au interzis pentru doi ani dreptul de a fi aleasă în autoritățile publice sau în alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat. Soluția poate fi atacată cu apel.

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Fostă angajată a Poștei sălăjene, condamnată pentru delapidare”

  1. Anonim

    Numele; Angajată, prenumele; Angajată, dimiciliată în Ip, condamnată definitiv și încarcerată…Aceasta este presa sălăjeană !

Leave a Comment