Weekend de sărbătoare la Vîrşolţ

Vîrşolţenii au îmbrăcat, la finele săptămânii trecute, straie de sărbătoare, cu prilejul celei de XVII-a ediţii a „Zilelor Comunei Vîrşolţ”.
Organizatorii au pregătit pentru participanţi un program extrem de variat, ce a cuprins, pe lângă tradiţionalele spectacole folclorice şi de muzică uşoară, o serie de activităţi inedite, care le-au asigurat localnicilor şi invitaţilor din alte judeţe ale României, dar şi din Ungaria două zile pline de bună dispoziţie.
Cu aceeaşi ocazie, autorităţile locale au premiat cele mai longevive cupluri din comune, care anul acesta au sărbătorit nunta de aur. În ceea ce îi priveşte pe oaspeţii din străinătate, aceştia au avut ocazia să viziteze câteva dintre privniţele din zonă, dar şi să deguste din vinurile producătorilor locali. „Vîrşolţul este o zonă viticolă cu tradiţie, unde există 400 de pivniţe, ce datează din 1920, în care localnicii îşi depozitează butoaiele cu vin”.
Printre cele mai savurate momente s-au numărat tradiţionala paradă a cailor, care, înhămaţi la circa 15 căruţe şi trăsuri, au defilat prin sat, vestind Balul Surechiului, dar şi parada motocicliştilor.
Petrecerea de la Vîrşolţ s-a încheiat cu muzică, dans şi focuri de artificii.

Leave a Comment