Arestat pentru 30 de zile, după ce a sărit la gâtul poliţistului

Un bărbat de 53 de ani din comuna Şamşud a ajuns în arestul Poliţiei după ce l-a agresat pe agentul de poliţie din comună.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în 12 septembrie 16, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie de la Secţia Şamşug s-a deplasat în cartierul de romi din centrul de comună, pentru a clarifica situaţia legată de sustragerea unei cantităţi de struguri din viile mai multor localnici. Acolo, s-a întâlnit cu Alexandru A. Reismuves, care i-a cerut să îi restituie actul de identitate pe care poliţistul îl obţinuse de la taximetristul căruia bărbatul nu îi plătise cursa efectuată. Pentru că Reismuves era în stare de ebrietate, omul legii i-a propus să vină la secţie într-o altă zi, pentru a discuta pe marginea subiectului.

Nemulţumit de ideea agentului, bărbatul s-a întins la pământ, în faţa maşinii de poliţie. În încercarea de a-l convinge să se dea la o parte, poliţistul a coborât din autoturism, moment în care Reismuves a vrut să îl lovească cu pumnul în zona feţei. A ratat „ţinta”, însă a reuşit să-l apuce pe omul legii de cămaşă şi, dezechilibrându-se, cei doi s-au prăbuşit în şanţ.

Agresorul este cercetat pentru ultraj şi a fost adus, joi, 15 septembrie, în faţa magistraţilor Judecătoriei Zalău, cu propunere de arestare preventivă. Instaţa a admis propunerea procurorilor şi a decis să îl trimită pe inculpat după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Inculpatul este recidivist, având la activ o condamnare de şapte ani şi jumătate de închisoare, pentru mai multe furturi şi a unei tâlhării. El a fost eliberat condiţionat în 2014, cu un rest de 1.106 zile.

Leave a Comment