Uliţele din comuna Şimişna, asfaltate din bani europeni

O serie de investiţii, ce au beneficiat de finanţare europeană, au fost finalizate în această perioadă în comuna sălăjeană Şimişna. Este vorba despre reabilitarea căminului cultural din localitatea Hăşmaş, construcţia unui after school în Şimişna, asfaltarea tuturor uliţelor din comună şi construcţia unui pod în centrul de comună, care face legătura între două zone ale localităţii, după cum ne-a declarat Călin Prodan, primarul comunei. Potrivit edilului, valoarea acestor lucrări, demarate din 2011, a fost de aproximativ 2,5 milioane de euro, bani obţinuţi prin măsura 322 – “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.
Tot printr-un proiect finanţat prin fonduri europene, administraţia locală din Şimişna a investit circa 80.000 de euro pentru achiziţionarea de utilaje. „Este vorba despre un tractor, cositoare, lamă pentru deszăpezire, perii pentru curăţarea stăzilor, precum şi alte ustensile necesare pentru munca în folosul întregii comunităţi”, a mai spus Călin Prodan.
În prezent, susţine edilul comunei, se lucrează la întocmirea studiului de fezabilitatea pentru aducţiunea de apă şi canalizare în cele două localităţi, Şimişna şi Hăşmaş, proiect ce ar urma să fie realizat din fonduri europene. De asemenea, administraţia locală intenţionează şi realizarea în centru de comună al unui monument al Eroilor.”Mulţi dintre cei căzuţi în primul şi în al doilea război mondial sunt şi din Şimişna. M-am interesat la Arhivele Statului şi, în opinia mea, merită realizarea unui astfel de monument şi aici, la noi, în comună. Deocamdată doar am schiţat proiectul, urmează să estimăn costurile lucrării, pentru care, fondurile vor fi alocate din bugetul local”, a precizat primarul comunei Şimişna.

Alte articole

Leave a Comment