Supărare la Primăria Năpradea

Autoritățile locale din comuna Năpradea sunt mâhnite de un răspuns evaziv pe care l-au primit de la Consiliul Județean (CJ) Sălaj cu privire la lucrările ce vizează reabilitarea drumului județean DJ108 E. CJ Sălaj este administratorul drumului precizat, drum ce traversează comuna cu pricina, respectiv localitățile: Someș Guruslău, Traniș, Năpradea și Cheud. În cursul lunii noiembrie, în zonă au început lucrări de reabilitare. Din câte se pare, acestea nu au fost realizate ”ca la carte”, iar cetățenii care tranzitează zona au depus numeroase sezizări la Primăria Năpradea acuzând faptul că mașinile lor se distrug din cauza gropilor și a crăpăturilor. În acest sens, autoritățile locale de la Năpradea au înaintat autorităților județene o petiție, în care solicită explicații cu privire modul în care s-au desfășurat lucrările pe drumul DJ108E și ”totodată remedierea deficiențelor și executării unei lucrări de bună calitate, astfel încât locuitorii comunei, principalii beneficiari, să beneficieze de un drum corespunzător din toate punctele de vedere”.

Din păcate însă, răspunsul primit de la CJ Sălaj, nu a fost unul pe măsură, cel așteptat. În acest sens, pentru a informa locuitorii comunei care tranzitează zona menționată, autoritățile locale au postat pe pagina de facebook a primăriei o informare. ”Dragi locuitori ai comunei Năprădea, vă atașăm adresa Primăriei Năpradea către CJ Sălaj, cu privire la modul cum se desfășoară lucrările pe drumul județean DJ108E, precum și răspunsul pe care l-am primit din partea CJ, cu privire la sesizarea făcută noi. După cum bine știți, aceste lucrări au fost demarate în luna noiembrie, mai exact în <<ajunul >> alegerilor prezidențiale și au continuat și în luna decembrie, când a fost pus și o parte din covorul asfaltic, respectiv, între localitățile Cheud și Tranis. Între localitatea Traniș și intersecția cu DJ108A au fost decopertate mai multe porțiuni de drum, rămânând astfel, pe perioada iernii, adevarăte <<cratere>>, îngreunând foarte tare circulația. Efectiv, ne-am <<rupt>> cu toții mașinile. După sesizarea făcuta către CJ Sălaj, care este administratorul acestui drum și cel care răspunde de lucrările care se efectuează, au fost decopertate din nou porțiunile de drum, asfaltate deja, în zonele unde asfaltul a cedat după doar trei luni. Unele dintre aceste decopertări au fost acoperite, altele au fost lăsate așa (între Năpradea și Traniș). Avem rugămintea să citiți răspunsul primit de la CJ, pe care noi îl considerăm <<sfidător>> la adresa locuitorilor comunei Năpradea, prin care, domniile lor ne spun că de aceea au început lucrările în noiembrie, ca noi să putem circula în bune condiții pe perioada iernii. Acele <<bune condiții>> le-am simțit fiecare pe pielea noastră”, transmit reprezentanții Primăriei Năpradea, locuitorilor din întreaga comună.

Până la finalizarea lucrărilor, locuitorii din zonă vor fi nevoți să circule cu prudență pentru a nu își distruge autoturismele.

2 Thoughts to “Supărare la Primăria Năpradea”

  1. Anonim

    ar fi bine sa se asfalteze drumurile nu numai in comunele cu dedicatie unde stau edilii sefi si sa se inteleaga ca si sefii sunt in slujba oamenilor caci cetatenii sunt suverani intr-o republica si functiile mai mult sau mai putin formale au rol de a reprezenta iar evul mediu ar fi bine sa ramana totusi o amintire in anul 2020 dupa Christos

  2. Anonim

    Din păcate cam asa se face în mare parte peste tot. Totul tine de interese:campanii electorale, firme de casa etc. Mergeți în Zalău în D-va Nord sa vedeți ce lucrări face Drum construct. Jalnic. Lucruri neterminate, dar primăria doarme. Salariul cred ca nu doarme și nu e redus.

Leave a Comment