Se reabilitează şcoala din Ilişua

Şcoala gimnazială din satul Ilişua, comuna Sărmăşag, a intrat în reabilitare, fondurile fiind europene. Clădirea unităţii de învăţământ, unde în prezent învaţă aproximativ 70 de elevi, este una veche, fără grup sanitar, investiţia fiind una necesară, în opinia primarului comunei Sărmăşag, Dombi Attila. „Era o clădire veche ce trebuia reabilitată. Lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere le-au demarat anul trecut, după ce am obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord -Vest. Instituţia de învăţământ nu avea nici autorizaţie sanitară, unul dintre motive fiind lipsa grupului sanitar. Pentru a putea funcţiona şcoala am primit un fel de derogare până la remedierea deficienţelor”, a explicat edilul. Conform spuselor sale, în prezent, lucrările sunt realizate în proporţie de circa 95 la sută, astfel că la finele acestei luni acestea vor fi finalizate. „Sperăm ca în 31 martie să aibă loc recepţia lucrării la şcoala din Ilişua”, a estimat Dombi Attila. Valoarea proiectului de reabilitare, modernizare şi extindere a unităţii de învăţământ s-a ridicat la aproximativ şase milioane de lei, din care doi la sută a reprezentat contribuţia de la bugetul local.
O altă investiţie aflată în derulare în comuna Sărmăşag este realizarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în satele Lompirt şi Ilişua. Proiectul beneficiază de fonduri guvernamentale, însă din cauza alocării banilor cu întârziere, lucrările au fost realizate în proporţie de circa 40 la sută. „Lucrarea am demarat-o în urmă cu trei ani, normal, trebuia să fie finalizată până acum, dar vin banii foarte greu. Aproximativ 40 la sută am reuşit să realizăm până în prezent. Valoarea totală este de 99 de milioane de lei, din care 30 la sută este contribuţia locală”, a explicat primarul comunei Sărmăşag.
De asemenea, administraţia locală a obţinut o finanţare europeană de aproximativ 95.000 de euro, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală, pentru reabilitarea unor străzi în localitatea Sărmăşag. „Vom demara curând şi un proiect de reabilitare şi modernizare a unor străzi în Sărmăşag, pe o lungime de circa 1,5 kilometri. Este vorba, mai exact, de reabilitarea şi amenajarea unor şanţuri şi trotuare”, a mai menţionat Dombi Attila.

Alte articole

Leave a Comment