Şcoala de la Stârciu a fost reconstruită cu un milion de euro

Lucrările de reconstrucţie a Şcolii Gimnaziale din localitatea Stârciu, comuna Horoatu Crasnei, sunt pe ultima sută de mteri. Cel puţin asta susţine Sur Florian, primarul comunei, care a declarat că recepţia lucrării va avea loc în luna iulie, iar începând cu anul şcolar 2013-2014, elevii şi deopotrivă cadrele didactice îşi vor putea realiza activitatea educativă în condiţii decente. Investiţia pentru reconstrucţia şcolii, care a fost distrusă în proporţie de 70 de sută la finalul anului trecut de un incendiu, este în valoare de un milion de euro, bani europeni finanţare obţinută prin Programul Operaţional Regional (POR), AXA 3 Domeniul Major de Intervenţie 3.4.”Reabilitarea-modernizarea dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formarea profesională continuă”. Potrivit unor informaţii furnizate de edilul comunei, în urma incendiului de anul trecut Şcoala Gimnazială de la Stârciu, unde studiază circa 180 de copii, elevi şi preşcolari, a fost distrusă în proporţie de 70 la sută, pagubele fiind estimate la un milion de lei. „Totul va fi nou la această şcoală, mobilier, grupuri sanitare, încălzire centralizată, masardă, inclusiv o sală de sport de 600 de metri pătraţi dotată cu vestiare şi grupuri sanitare. Totul va fi nou. Şcoala a fost ridicată aproape din temelii şi preconizăm că lucrările vor fi gata la începutul lunii iulie. Cert este că, începând cu anul şcolar viitor, elevii vor putea studia în condiţii moderne”, a precizat primarul de la Horoatu Crasnei. În urmă cu aproximativ trei luni, în centrul de comună s-a finalizat o altă investiţie, lucrări de reabilitare şi modernizare la Şcoala Gimnazială din Horoatu Crasnei, în valoare de aproximativ 5 milioane de lei.

Alte articole

2 Thoughts to “Şcoala de la Stârciu a fost reconstruită cu un milion de euro”

  1. Zălăuan

    Foarte bine că s-a refăcut şcoală.
    Este interesant însă de ce se rezolvă rapid investiţii materiale în învăţământ, însă salariile profesorilor ramân cele mai mici de la bugetari.
    Oare cauza să fie contractele cu statul, din care dacă nu curge, picură !

  2. nicu

    LUCRARILE DE LA SCOALA STIRCIU NU AU FOST EXECUTATE CU BANI DE LA BUGET CI CU FONDURI EUROPENE, FELICITARI PRIMARULUI CA A REUSIT SA FINALIZEZE LUCRARILE CU TOATE PROBLEMELE CREATE IN URMA INCENDIULUI,MII DE FELICITARI

Leave a Comment