Ratin şi Huseni: Extinderea sistemului de alimentare cu apă este pe ultima sută de metri

Lucrările de extindere a sistemului de alimentare cu apă a localităţilor Ratin şi Huseni vor fi finalizate cel târziu în iunie, proiectul fiind pe ultima sută de metri, a declarat primarul comunei Crasna, Emeric Pop. Acesta a apreciat că investiţia va îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii localnicilor, racordarea gospodăriilor din mediul rural la reţelele de utilităţi fiind un obiectiv care trebuie atins cât mai repede în toate satele judeţului.
Edilul a declarat că tot pentru asigurarea utilităţilor la nivel de comună, administraţia locală crăsneană a obţinut o finanţare în valoare de 10 milioane de lei din Fondul de Mediu, bani din care se va extinde sistemul cu alimentare cu apă în Crasna şi Marin. Proiectele respective continuă, de fapt, un proiect prin care în anii trecuţi a fost introdus sistemul de alimentare cu apă în Crasna, investiţia de 4 milioane de lei fiind suportată la acea vreme din fonduri guvernamentale, în baza Ordonanţei 7/2006 privind modernizarea mediului rural Din suma cu pricina, s-au introdus 15 kilometri de conductă şi s-a construit staţia de epurare la ieşirea din Crasna spre Vârşolţ.
În cadrul aceluiaşi proiect depus prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” autorităţile crăsnene au cuprins şi asfaltarea unui tronson de 2 kilometri din drumul care face legătura între localităţile Crasna şi Marin, precum şi reabilitarea şi dotarea Căminului cultural din centrul de comună. De asemenea, pentru a acoperi şi componenta socială prevăzută în proiect, admninistraţia locală din cea mai mare comună a judeţului a insistat pentru realizarea unui Centru de zi pentru copii în Crasna, care a fost dat în folosinţă toamna trecută.
Proiectul sus amintit a fost demarat în 2008, iar valoarea lui este de 2,5 milioane de euro (peste 10 milioane de lei, n.r.), bani asiguraţi prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Pentru partea de infrastructură rutieră şi realizarea investiţiilor sociale, lucrările au fost realizate de SC Consilva , în timp ce de introducerea reţelelor de utilităţi s-au ocupat SC Inserco şi SC Comigex.

Alte articole

One Thought to “Ratin şi Huseni: Extinderea sistemului de alimentare cu apă este pe ultima sută de metri”

  1. vica

    un gunoi de primar care minte mai mult decit paseste un sovin .emeric draga pina unde merge conducta de apa si canalizare in Huseni?,cind asfaltezi drumurile locale? ca la laudat nu te intrece nimeni

Leave a Comment