Oficiul Fitosanitar Sălaj: BULETIN DE AVERTIZARE

Condiţiile climatice din ultimele zile au fost favorabile pentru apariţia şi dezvoltarea Gândacului din Colorado la cultură cartofului, tomatelor şi vinetelor. Pentru combatere, recomandăm că în această perioadă, pe parcelele unde sunt 5 – 15 larve de Gândac din Colorado/plantă, să se efectueze tratament folosind unul din insecticide:
1. Actara 25 WG – 60 – 80 gr/ha;
2. Calypso 480 SC – 0,08 l/ha;
3. Biscaya 240 OD – 0,2 l/ha;
4. Lider 200 SL – 0,3 l/ha;
5. Proteus OD 110 – 0,4 l/ha.
Pentru prevenirea atacului cu bacterioze (Xanthomonas vesicatoria – Pătarea frunzelor şi băşicarea fructelor) care atacă culturile de tomate şi ardei, precum şi pentru prevenirea infecţiilor produse de alţi agenţi patogeni care atacă cultură de cartofi, tomate, vinete: mâna (Phytophthora infestans), se recomandă să se folosească unul din următoarele fungicide:
1. Bouillie Bordelaise WDG – 7,5 kg/ha;
2. Dithane M 45 – 2,5 kg/ha;
3. Equation Pro – 0,4 kg/ha;
Tratamentul se repetă la 7 – 10 zile, în funcţie de condiţiile climatice.
Pentru agenţii de dăunare avertizaţi, se vor utiliza doar produse de protecţia plantelor (ppp) omologate de Comisia Naţională de Omologare a Produselor de Protecţia Plantelor, care sunt înregistrate în baza de date PEST – EXPERT, care poate fi accesată la adresa: http://www.madr.ro, la secţiunea Fitosanitar – adresa web:https://aloe.anfdf.ro, utilizator – quest; parolă – guest.
Citiţi şi respectaţi instrucţiunile şi informaţiile înscrise pe eticheta produselor de protecţia plantelor.
Luaţi măsurile ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător. Respectaţi cu stricteţe normele de lucru cu produsele de protecţie a plantelor, pe cele de securitate a muncii, de protecţie a albinelor şi a animalelor conform Ordinului comun (Ord. 45/1991 al MAA; 68/05.02.1992 Min. Mediului; 15b/3404/1991 al Dep. pentru Admin. Locală şi 127/1991 al ACA din România, 1786/TB/1991 al Minist. Transporturilor).

Coordonator Oficiul Fitosanitar
ing. Aurel Iştoan

Alte articole

One Thought to “Oficiul Fitosanitar Sălaj: BULETIN DE AVERTIZARE”

  1. Andrei

    Castiguri din prima luna!100-285 de euro lunar!Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time)sau 285 euro lunar (full-time)acum,din prima luna!Oferta este pentru toate localitatile tarii!Lucrati in timpul liber,sau full-time ,la alegere!Activitatea este foarte usoara!Cerem si oferim seriozitate maxima!Pentru mai multe informatii, solicitati mai multe detalii unuia din membrii echipei noastre la una dintre adresele noastre de mail anghelusandrei77@yahoo.com

Leave a Comment