Monumente istorice protejate cu bani de la bugetul judeţului

Au fost finalizate lucrările în cadrul programului de finanțare ”Protecţia monumentelor istorice – grupa B, de pe raza administrativ – teritorială a judeţului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”.
Potrivit oficialilor Consiliului Judeţean Sălaj, în urma verificării documentațiilor și a constatărilor din teren, cei trei beneficiari au primit pentru lucrările efectuate peste 200.000 de lei. Cea mai mare sumă – 100.000 de lei – a ajuns la Parohia Greco Catolică Bădăcin, pentru lucrările de reabilitare a Casei Memoriale „Iuliu Maniu”. Alţi 34.000 de lei au fost acordaţi Parohiei Ortodoxe Bădăcin, pentru lucrările de reabilitare și consolidare a Bisericii de lemn „Schimbarea la față”, în timp ce Parohia Ortodoxă Sighetu Silvaniei a beneficiat de 25.000 lei pentru restaurarea bisericii de lemn din localitate.
În plus, arată sursa citată, Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Brusturi a primit 45.000 lei pentru punerea în siguranță în regim de urgență.

Leave a Comment