La Bănişor se aleg cea mai bună pălincă şi cea mai bună plăcintă

Fiii satului Bănişor organizează în 26 decembrie, la Căminul Cultural din localitate, concursul „Cea mai bună palincă – Cea mai bună placintă”, la care sunt invitaţi să-şi etaleze măiestria toţi locuitorii.
Deşi evenimentul se doreşte a fi o întâlnire amicală și de bună dispoziție, fiind vorba de o competiţie, are nişte reguli precise. Astfel, înscrierile se fac până cel târziu în 20 decembrie, dată după care, fiecare participant la concursul „Cea mai bună pălincă” va primi sticlele special pregătite pentru concurs şi care vor ajunge, mai apoi, pe masa juriului. „Fiecărei sticle la începutul concursului i se va atribui un număr de concurs, astfel încât juriul va indica doar sticla cu numărul X fără ca să cunoască deținătorul acesteia. Abia după jurizare se va afla numele aferent numărului sticlei câștigătoare”, au transmis organizatorii. Preşedinte al juriului este Grigore Ardelean, președintele Asociaţiei Producatorilor de Pălincă din Sălaj.
La secţiunea „Cea mai bună plăcintă”, gospodinele vor încerca să cucerescă juriul cu cele mai delicioase, aromate şi apetisante plăcinte, pe care le vor prezenta într-un mod autentic, spre exemplu învelite în prosop de cânepă. După aflarea câștigătorilor și premierea lor, toţi participanţii sunt invitaţi să participe la o seară de joc și voie bună.

Alte articole

Leave a Comment