Investiții majore în Plopiș: rețele de apă, canalizare și stație de epurare

Primăria comunei Plopiș derulează, în prezent, câteva proiecte de anvergură menite să îmbunătățească condițiile de trai ale localnicilor și să asigure o infrastructură modernă și funcțională nu doar în centrul comunei ci și în satele aparținătoare. Primarul comunei, Nicolae Criste, ne-a vorbit despre proiectele aflate în derulare dar și despre cele care așteaptă contractele de finanțare ce vor veni până la finele acestui an.

„O investiție importantă, poate cea mai mare necesitate a noastră este rețeaua de alimentare cu apă din localitatea Plopiș, un proiect pentru care am depus eforturi  și pentru care așteptăm acum contractul de finanțare. Informațiile pe care le avem sunt extrem de pozitive și este doar o chestiune de timp, deloc îndelungat, până când vom putea începe acest proiect făcut prin fonduri ce aparțin programului PNDL 2. Proiectul are o valoare aproximativă de 5 milioane de lei. Un alt proiect rețeaua de canalizare, dar și construirea stației de epurare în localitatea Plopiș, comuna Plopiș, un proiect cu o valoare totală de 7.100.000 de lei. Acestea sunt, de departe, cele mai importante proiecte pe care le dorim demarate cât mai repede, în această fază suntem în așteptarea contractelor de finanțare.

 Școala din Iaz este reconstruită

Un alt proiect estre modernizarea drumurilor de interes local în comună. Vor intra în reabilitare, rebordurare, refacerea șanțurilor și, bineînțeles, asfaltare, 31 kilometri de drum, cu o valoare a proiectului de 24 milioane de lei. Tot la acest capitol, de modernizare drumuri, este și o suprafață de peste o mie de metri de drum, pe strada Moghioruța din comună”, ne-a spus edilul comunei.

Primăria reconstruiește și școala din Iaz, după ce această clădire a fost avariată în urmă cu aproape doi ani în urma unui incendiu. Școala va fi reconstruită și nu doar renovată, clasele vor avea un aspect cu totul nou, mobilier nou, iar clădirea va arăta altfel decât până acum. Lucrările au avansat și sunt finalizate în proporție de 75 la sută, sumele necesare fiind cele obținute de pe timpul Guvernului Cioloș (650.000 de lei) restul sumelor fiind asigurate prin programul PNDL 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment