În Zimbor, drumurile spre terenurile agricole vor fi asfaltate cu bani europeni

Asfaltarea drumurilor de acces către exploataţiile agricole, a celui care leagă localităţile Zimbor şi Dolu, precum şi construirea unui centru de informare turistică figurează pe lista investiţiilor prioritare ale administraţiei locale din comuna sălăjeană Zimbor. În aceste zile, vor fi demarate lucrări de asfaltare a drumurilor către exploataţiile agricole în aproape toate localităţile comunei, respectiv în Zimbor, Chendremal, Sîncraiu Almaşului. „În această săptămână vor începe lucrările în toate localităţile comunei, în afară de Dolu. Este un proiect întocmit în baza măsurii 125 A, a cărui valoare este de aproximativ un milion de euro, fiind prevăzută asfaltarea a 7,5 kilometri de drum”, a explicat Gabriel Mureşan, primarul comunei Zimbor. Potrivit acestuia, termenul de finalizare este luna august a acestui an.
Un alt proiect aflat în derulare în această perioadă este construirea unui centru de informare turistică. „Finanţarea, în valoare de circa 200.000 de euro, a fost obţinută în baza măsurii 313. Clădirea centrului a fost construită în Zimbor, în apropierea Primăriei. Lucrarea este aproape de final. În prezent, se finisează interioarele, gardurile, urmând ca în perioada următoare să fie dotat sediul cu mobilier şi cu tot ce mai este necesar”, a mai menţionat Gabriel Mureşan.
De asemenea, conform spuselor sale, administraţia din Zimbor a obţinut finanţare europeană şi pentru asfaltarea drumului dintre Zimbor şi Dolu, prin intermediul măsurii 322. „Este vorba de asfaltarea a circa 3,75 de kilometri între cele două localităţii. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,2 milioane de euro, însă deocamdată urmează să se facă achiziţiile. Probabil, prin septembrie vor demara lucrările şi aici”, a estimat edilul comunei Zimbor.

Alte articole

3 Thoughts to “În Zimbor, drumurile spre terenurile agricole vor fi asfaltate cu bani europeni”

 1. Claudiu

  Oferta de lucru apreciata in toata tara! Jobul care a inspirat mii de oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: doarsimplu@gmail.com

 2. Anonim

  Drumuri asfaltate pentru tractoare și căruțe peste câmp? Asta așa, numa ca să fie! Dar centru de informare despre turismul de pe o uliță pe alta prin comună și ce ierburi cresc pe pășune, asta-i prea de tot! Nu mai are nimeni buda-n fundu curții, au toți apă-n casă, canalizare etc?

 3. Anonim

  Ce frumos!
  Prima data dl primar vrea sa rezolve horarele. Nu conteaza ca oamenii nu au apa si trebuie sa mearga in Topa dupa apa
  (daca nu crede sa-l intrebe pe socru lui).
  Apa de la Buna e lasata in paragina de ani de zile.

Leave a Comment