În weekend, mergem la Chieșd!

“Ziua comunei Chieșd”, o sărbătoare ajunsă la cea de-a treia ediție, are loc în acest sfârșit de săptămână în Chieșd. Spectacole de muzică și dans, momente umoristice, concursuri și firește, bucate alese, stropite cu licori reci, reconfortante vor reprezenta principalele atracții oferite la sfârșitul acestei săptămâni de autoritățile locale din comună.

Cei care vor trece, duminică, 5 august, pragul comunei Chieșd, trebuie să se pregătească pentru o zi și o noapte de distracție și voie-bună. Pentru că gazdele și organizatorii își vor primi oaspeții cu un spectacol variat, concursuri, degustări de produse tradiționale, dar și mâncare și multă voie bună. Primarul comunei, Leontin Chiș, ne-a spus că în acest an, Ziua comunei va fi cu adevărat o zi de sărbătoare și un motiv bun, chiar și pentru cei care locuiesc în orașele sălăjene, să decidă să petreacă măcar o zi în mediul rural.

“Am pregătit un program artistic variat, programe sportive, concursuri și meciuri, o degustare de produse tradiționale ce se găsesc și se produc doar la noi în comună și am pregătit, așa cum era și firesc, și o discotecă pentru toți iubitorii de muzică bună și dans, de toate vârstele. Efortul pe care l-am făcut, inclusiv din punct de vedere financiar, nu a fost mic și dorim ca măcar o dată pe an locuitorii comunei și satelor aparținătoare, dar și cei care ne vor fi oaspeți, să se simtă bine și să mai scape de rutina și stresul cotidian de care avem parte, din păcate, cu toții. Locul de desfăşurare al Zilelor comunei Chieșd este aceeaşi din anii trecuţi, respectiv spațiul  și scena din apropierea terenului de sport”.

Dacă în prima parte a zilei de duminică vor avea loc întrecerile sportive, de la ora 16 va începe programul artistic, în care sunt invitați să evolueze tineri și copii talentați din comună, dar şi oaspeţi de la Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, ansamblul artistic “Porolissum” din Zalău, soliştii Iulia Bucur, Carmen Şteţca, Ioan Dordoi şi Lorena.

Focul de artificii, programat după ora 22, va deschide “apetitul” celor prezenți pentru distracția nocturnă, pentru că imediat după spectacolul luminos va începe “Discoteca”.

 

 

Alte articole

Leave a Comment