Fermierii sălăjeni pot cere online fonduri europene

Începând cu prima sesiune de depunere de proiecte din 2014 pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, investitorii în agricultură îşi vor putea depune online cererile de finanţare, au anunţat oficialii Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). În acest sens, potenţialii beneficiari trebuie să-şi creeze cont de utilizator pe pagina de internet a instituţiei, unde să completeze cu informaţii specifice o serie de date de indentificare şi să încarce în format electronic Cererea de finanţare, cu toate documentele anexate, pentru a fi transmise automat către APDRP.
Fermierii care solicită fonduri pentru fermele de familie vor depune, în continuare, cererile de finanţare, la Oficiul Judeţean al APDRP, în format tipărit şi electronic.
„Depunerea online a cererilor de finanţare vine ca o facilitate pentru investitorii din agricultură care doresc să acceseze fondurile europene acordate prin PNDR. De asemenea, se constituie ca o etapă în demersul Agenţiei de a optimiza şi facilita procesul de solicitare a fondurilor europene. Facilitatea constă în uşurinţa completării dosarului cererii de finanţare, dar şi a depunerii acestuia, fără a mai fi necesară deplasarea la oficiile judeţene. În aceeaşi ordine de idei, sistemul va permite eliminarea oricăror suspiciuni privind depunerea şi înregistrarea proiectelor”, se arată într-un comunicat de presă al APDRP. Potrivit sursei citare, graţie depunerii online, beneficiarii nu vor mai fi puşi pe drumuri, evitându-se pierderea de timp şi de bani.

One Thought to “Fermierii sălăjeni pot cere online fonduri europene”

  1. Anonim

    pai cum vine asta fermierii vor depune forma tiparita si electronica la OJ APADR daca e on line?

Leave a Comment