Drumul dintre Fodora şi Ciocmani ar putea fi reabilitat cu bani europeni

Aleşii judeţeni au aprobat în şedinţa extraordinară de luni, 16 iulie, devizul general şi principalii indicatori tehnico-economici în proiectul de reabilitare şi modernizare a DJ 109E: limită județul Cluj-Fodora-Rus-Buzaș-Lozna-DN 1H (pod Ciocmani), km 17+000-62+782. Demersul vine în contextul în care Consiliul Judeţean Sălaj intenţionează să depună o cerere de finanţare nerambursabilă în cadrul POR 2014-2020

Investiţia în valoare de peste 108 milioane de lei prevede refacerea a circa 46 de kilometri de drum: reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere existente, asigurarea scurgerii apelor, asigurarea acceselor la proprietăţi şi realizarea de trotuarea, lucrări de consolidări – care tratează lucrările necesare pentru remedierea şi consolidarea zonelor alunecate în vederea asigurării stabilităţii platformei şi lucrări de poduri.

“Prin reabilitarea şi modernizarea DJ 108E se înfrumuseţează zona turistică protejată adiacentă râului Someş şi se creează un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Realizarea acestei căi de comunicaţie poate să satisfacă nevoile actuale şi de perspectivă ale traficului, precum şi creşterea siguranţei circulaţiei, cu un impact benefic asupra mediului, crescând astfel nivelul de urbanism al comunităţilor rurale din comunele Rus, Ileanda şi Lozna”, se precizează în expunerea de motive la proiectul de hotărâre. În plus, arată sursa citată, se va asigura şi desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor socio-economice din zona.

Leave a Comment