Ce-i de făcut?

Din păcate pentru ceea ce înseamnă astăzi democrația în România, mişcarea “Rezist” dă semne vizibile de oboseală. Mai degrabă, am putea spune că şi-a cam epuizat resursele de energie, nemaiavând soluţii în faţa tăvălugului condus de Liviu Dragnea, care apasă disperat pe pedala de acceleraţie. La cum stau lucrurile în acest moment (sper să apară, totuși, ceva speranțe între timp), finalul acestui conflict pare să fie cât se poate de negru, complet lipsit de speranţă. Astfel că, foarte curând, este foarte posibil să fim martori la divorţul dintre regimul PSD-Dragnea de structurile europene şi instituirea fără menajamente a unui regim mafiot.

Ei bine, dacă în scurt timp nu se va întâmpla nimic, va urma o lungă perioadă de agonie. Perioadă în care ne vom fura din nou căciula, spunându-ne că “dracul nu e chiar atât de negru“, “mai rău să nu fie”, ori „lasă că trecem noi şi peste asta“. De altfel, vom reveni la starea de fapt cu care majoritatea bunicilor şi a părinţilor noştri au ieşit mutilaţi mental din comunism. Astfel, pentru o lungă și neagră perioadă de timp vom asista neputincioși la vânătoarea de “sorosişti“, la stârpirea “șobolanilor”, la nimicirea „statul paralel“, din care fac parte dușmanii statului român șamd. Astfel, se vor ascunde sub preș abuzuri, incompetenţe, hoţii, cenzuri, intimidări și sugrumări ale libertăților civile. Exact ceea ce ne lipsea.

Însă cine nu vrea să o apuce pe calea bătătorită a umilinţei, a strivirii în picioare a demnităţii şi libertăţii câștigate cu sânge acum aproape 29 de ani, are în acest moment două alegeri pentru a se salva: revoluția sau emigrarea. Așa că tu, acel cetăţean onest al acestei ţări, care nu înșeli, nu dai și nu iei șpagă, nu furi, nu îți construiești domenii cu bani murdari, nu îți petreci vacanțele în Costa Rica, Brazilia sau Madagascar cu bani furați de la oamenii onești, dar îţi câştigi pâinea cinstit, îţi rupi de la gură ca să-ţi întreţii copilul într-o facultate, îţi drămuieşti zi de zi fiecare cheltuială pentru a-ți putea plăti facturile, taxele și impozitele, ratele la bancă, tu, ce crezi că-i de făcut? Lași totul în urmă și pleci? Ori rămâi acasă și lupți – ce-i drept cu minime șanse de izbândă – cu acest sistem ticălos?

 

Alte articole

6 Thoughts to “Ce-i de făcut?”

 1. I.C.

  Nu prea mai e ceva de făcut sau de așteptat, așa-zisa „opoziție” e moale, quasi-inexistentă, doar USR face notă discordantă și se opune permanent samavolniciilor PSDALDEUDMR-ului (lucru pentru care e criticat de „opoziția” de carton), președintele Iohannis nu se mai oprește din a mai da șanse PSD-ului, sceleratul Dragnea nu se lasă pînă nu instaurează „democrația” totalitară, protestele de stradă se sting după un timp, banda de tîlhari a pus definitiv stăpînire pe țară și-și face mendrele cum vrea!

 2. anonim

  vadane stai cam prost cu politica sasa-i pe altii sa scrie .

 3. Anonim

  22:26 -reporterul are dreptate iar tu ii fi unul dintre acei postaci rosii care de abia asteapta ca sistemul mafiot Psdracnea sa instaureze dictatura .Om trai si om vedea care pe care .

 4. Anonim

  Altadata mergeti la vot!In 2016 cca. 10 milioane de cetateni romani nu s-au prezentat la vot.

 5. Anonim

  Iti dau dreptate 8:32 -e singura solutie = prezenta masiva la vot ,abia atunci PsAlde+UDMR vor fi istorie ,din pacate una neagra pt. Romania.

 6. Anonim

  Pt. 11:18.
  Nu cred ca cele 3 partide amintite vor fi istorie in viitorul apropiat pt. ca au un electorat fidel ,stabil si constant.Electoratul celorlalte partide sta pe FB si comenteaza inutil ,iar la alegeri ia o pauza.N-am o statistica oficiala,dar cred ca toate alegerile de dupa 1989 au fost castigate de PSD,sub diverse denumiri.

Leave a Comment