Decizie capitală! Continuăm sau oprim lucrările la Casa lui Iuliu Maniu? Banii s-au terminat şi începem să avem datorii

Ne aflăm într-o situaţie delicată, şi ştim asta. Nu mai sunt bani, iar lucrările continuă, lucru care face ca presiunea să fie şi mai mare. Dorinţa de a nu lăsa ca acoperişul să se prăbuşească, punând în pericol lucrările de până acum, ne-a adus în faţa unei decizii capitale. În urma primirii situaţiei lucrărilor aferente lunii februarie, care este în valoare de 39.700 de lei, putem să plătim 32.600 lei, rămânând un rest de plată ce va fi adaugat la factura din luna martie. În urma unor discuţii purtate pe acest subiect cu reprezentanţii firmei care au contractat lucrarea, ei s-au arătat dispuşi să lucreze şi în luna martie, iar actuala datorie plus costurile viitoarelor lucrări, să fie achitate eşalonat. Mai pe scurt, avem o datorie de 7.100 de lei, iar luna martie a început cu noi lucrări care aşteaptă să fie plătite, iar noi nu mai avem bani. Dată fiind situaţia de faţă am fost puşi în dificultatea de a alege dacă vom continua ori dacă vom opri lucrările la Casa Memorială „Iuliu Maniu”. Nu a fost o decizie uţoară. Puteam să oprim lucrările şi să ne plătim datoriile în cel mai scurt timp, însă pierdeam firma care pleacă să-şi contracteze alte lucrări. Firma ar fi putut să revină abia la toamnă. De asemenea, specialiştii implicaţi în proiect au avertizat că anumite lucrări deja începute, dar nefinalizate, riscă să se deterioreze şi să ajungă la stadiul iniţial. Cea de-a doua variantă, cea pe care am şi ales-o, a fost să lucrăm în continuare şi să plătim eşalonat, lucru care ne forţează să insistăm şi mai mult, încercând să atragem cât mai multe donaţii care să poată acoperi costurile lucrărilor deja demarate. Riscul de a vedea că tot ce am clădit până acum s-ar putea risipi, că munca şi strădania nu numai a noastră, ci a tuturor celor care ne-au sărit în ajutor, s-ar putea distruge, ni s-a părut crunt şi nemilos, aşadar, am decis să continuăm. Sperăm că vom reuşi, cu ajutorul dumneavoastră, să adunăm banii necesari fiecărui pas din proiect pentru că deja ne-a şi demonstrat că împreună se poate.

Promisiunea premierului la Zalău

La finele săptămânii trecute, în cadrul vizitei pe care premierul României, Dacian Cioloş, a avut-o la Zalău, a promis că va aloca fonduri guvernamentale pentru Casa Memorială „Iuliu Maniu”, în vederea pregătirii Centanarului Unirii. Ne-am dori ca fundamentul acestor promisiuni să fie dorinţa sinceră de a face ceea ce poate să facă, în calitate de tehnocrat care n-ar trebui să poată fi bănuit de părtinire politică, pentru Sălajul din care provine. Vom urmări cu foarte mare atenţie evoluţia promisiunii dată la Zalău. Suntem rezervaţi, pentru că de peste 15 ani promisiunile curg gârlă şi cam atât, dar sperăm şi noi. Până una alta singura noastră bază reală sunteţi în continuare voi românii cu suflet, de peste tot din lume, care aţi înţeles că istoria naţională trebuie salvată şi păstrată vie pentru generaţiile următoare. Hai să aducem din nou viaţă în Casa „Iuliu Maniu”! Donaţii pentru salvarea Casei lui Iuliu Maniu se pot face în : Lei: RO22RZBR0000060002085400; Euro: RO18RZBR0000060002899205;
Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730; Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com, deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu-Silvaniei, judeţul Sălaj.

Material realizat de echipa de campanie „Salvaţi Casa lui Iuliu Maniu”, campanie susţinută de cotidianul Magazin Sălăjean.

Leave a Comment