Cadastrarea cu bani europeni continuă în Sălaj. În zeci de comune, întabulare gratuită a imobilelor

Instituţia Prefectului Sălaj a organizat în cursul acestei săptămâni o întâlnire de lucru privind modul de derulare la nivelulul judeţului Sălaj a proiectului privind „Înregistrarea sistematică a proprietăților din fonduri structurale și de coeziune prin POR 2014-2020, Axa prioritară 11”. La eveniment au fost prezenţi, alături de conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj, reprezentanţi ai celor 21 de primării incluse în acest proiect (Almașu, Benesat, Boghiș, Cizer, Crasna, Gâlgău, Cuzăplac, Hida, Ileanda, Ip, Letca, Lozna, Marca, Meseșenii de Jos, Năpradea, Nușfalău, Pericei, Românași, Rus, Sânmihaiu Almașului şi Zimbor), ai Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sălaj şi ai firmelor de cadastru şi topografie care realizează măsurătorile.
Directorul OCPI Sălaj, Sergiu Panie, a precizat în cadrul întâlnirii că proiectul va permite înscrierea gratuită a tuturor imobilelor din cele 21 de comune menţionate.
Potrivit acestuia, în derularea proiectului se înregistrează unele întârzieri, însă acestea au fost asumate de către firmele prestatoare şi nu există pericolul rezilierii contractelor prin care se realizează măsurătorilor topografice. Reprezentanţii prestatorilor au arătat faptul că principala problemă identificată în derularea proiectului este lipsa planurilor parcelare pentru terenurile extravilane, context în care este nevoie de implicarea autorităţilor locale şi identificarea unor formatori de opinie în comunităţile unde există dificultăţi privind stabilirea proprietarilor terenurilor şi a limitelor parcelare.
La întâlnire a participat şi deputatul Alin Prunean, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specific a Camerei Deputaţilor. Acesta a cerut celor prezenţi să îi fie semnalate problemele legislative întâmpinate, pentru a putea fi corectate prin iniţiative legislative. La finalul întâlnirii, prefectul Dari Toma a apreciat că discuţiile care au avut loc vor contribui la progresul proiectului şi la rezolvarea unor probleme punctuale care există în derularea sa.

3 Thoughts to “Cadastrarea cu bani europeni continuă în Sălaj. În zeci de comune, întabulare gratuită a imobilelor”

  1. […] Instituţia Prefectului Sălaj a organizat în cursul acestei săptămâni o întâlnire de lucru privind modul de derulare la nivelulul judeţului Sălaj a proiectului privind Citeste mai mult […]

    1. Flaviu

      In comuna Surduc cînd se face

  2. Anonim

    Când și comuna Horoatu Crasnei?

Leave a Comment