Bugetul judeţului, rotunjit din păşunat

Un zălăuan a câştigat licitaţia organizată de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj pentru închiriera unui teren de 50 de hectare din zona Castrului Roman. Tiberiu Şerban a fost, de altfel, singurul ofertant interesat de respectivul teren, pe care autorităţile judeţene l-au dat în chirie în vederea desfăşurării activităţii de păşunat.
Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii CJ Sălaj, contractul de închiriere s-a încheiat pe 10 ani, cu începere din 13 mai 2013. Pentru fiecare din cele 50 de hectare, zălăuanul va plăti anual o chirie de 300 de lei, acesta fiind, de altfel, şi preţul de pornire al licitaţiei. Astfel, la bugetul judeţului vor fi atraşi, în următoarea decadă, 150.000 de lei.
Chiriaşul are obligaţia de a curăţa şi întreţine, pe cheltuiala sa, întreaga suprafaţă de 50 de hectare, conform cerinţelor APIA, trebuie să utilizeze toate sumele încasate ca subvenţii pe unitatea de suprafaţă prin schema de sprijin SAPS exclusiv pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere a păşunii, să folosească terenul exclusiv pentru păşunat şi să nu subînchirieze fără consimţământul proprietarului.
Autorităţile sălăjene, deţin în zona Castrului Roman 200 de hectare, dau asigurări că situl arheologic nu va fi afectat de activitatea de păşunat.
„Acest teren a fost dat în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, până la data de 31 august 2009, dată la care prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 120/2009, dreptul de administrare a fost retras, în prezent fiind exercitat de către Consiliul Judeţean Sălaj”, se arată în expunerea de motive a hotărârii privind închirierea terenului situat în comuna Mirşid.
CJ Sălaj a încercat şi anul trecut să încaseze venituri din închirierea unei suprafeţe de 90 de hectare în zona Castrului, însă proprietarul de animale care a câştigat licitaţia nu s-a mai prezentat la semnarea contractului.

Alte articole

5 Thoughts to “Bugetul judeţului, rotunjit din păşunat”

 1. Anonim

  hotii de la cj au luat pasunea satului sa faca bani ,nu istorie au luat si castrul,in cardasie cu banditul de primar al Mrsidului,

 2. Anonim

  RUSINE TIBI RUSINE USL ! GUNOAIELOR

 3. Anonim

  CIOBANII DE LA CJ ,VOR MIEII,NU ISTORIE,AU LUAT TERENURILE ACOLO UNDE NU EXISTA NIMIC DE RECONSTITUIT,,SI AU DETERMINAT OAMENII SA VANDA ANIMALELE .DE CAND AU LUAT CASTRUL NU AU PUS O PIATRA PE UN ZID,DOAR CHEFURI.BRAVO,MARC!

 4. DECEBAL

  STRAMOSII,NOSTRII SE RASUCESC IN MORMINTE ,DAR LUI TIBI NU-I PASA, CA NU SANT AI LUI ! EL SI TRUPA LUI BERESKI SANT DE-AI LUI ATTILA!

Leave a Comment