„Big Brother” veghează la liniștea locuitorilor din Bocșa

Primăria comunei Bocșa a achiziționat recent un sistem video stradal menit să contribuie la sporirea gradului de siguranță al cetățenilor, dar și al celor care tranzitează localitatea.

Sistemul, funcțional din cursul lunii decembrie 2017, constă în mai multe camere video amplasate pe toate străzile din comună, în special în zonele cu trafic intens precum și la intrările în instituțiile publice, venind în sprijinul autorităților în diverse situații. „Camerele de supraveghere video ne sunt de un real sprijin. Atât pentru siguranța cetățenilor, cât și pentru autorități.

Prin intermediul acestora vom putea identifica situațiile de urgență și, în același timp, se va putea realiza și monitorizarea traficului. Cred că acest obiectiv va contribui la dezvoltarea comunei, la menținerea unui climat de siguranță, la un mediu mai curat și stabil, atractiv pentru investiții și pentru păstrarea populației tinere în mediul rural. De asemenea, acest sistem este un instrument eficient pentru culegerea datelor, de documentare, dar și stocare – timp de 30 de zile”, a precizat Demyen Istvan, primarul comunei Bocșa.

Informația înregistrată se transmite prin fibra optică la centrul de monitorizare care va funcționa în sediul Primăriei  Bocșa. De precizat este faptul că monitorizarea se realizează 24 din 24 de ore.

Leave a Comment