Gospodarii afectaţi de secetă, grindină şi inundaţii îşi primesc banii

 

Prefectul Ionel Ciunt a anunţat în şedinţa de vineri din cardul prefecturii Sălaj că, în urma Hotărârii 927 din 2015 (o Hotărâre a fostului Guvern) au fost aprobate şi s-a început distribuirea sumelor pentru ajutorarea familiilor cu gospodării afectate de inundaţii şi grindină. Gospodarii care au suferit astfel de pagube au încercat în nenumărate rânduri să afle când, cum şi mai ales în ce cuantum vor fi sumele cu care vor fi despăgubiţi însă până astăzi nimeni nu a avut o confirmare oficială a faptului că aceşti bani vor ajunge la judeţe aşa cum s-a hotărât. Prefectul Ionel Ciunt a spus că fiecare familie va primi suma pe care comisia de evaluare a stabilit-o în urma verificărilor şi a evaluărilor efectuate la faţa locului, pentru fiecare gospodărie în parte.

Prefectul a confirmat miercuri, faptul că banii au intrat în contul Agenţiei de Plăţi şi s-a început distribuirea lor. În urma fenomenelor meteo extreme care au avut loc şi în judeţul Sălaj, 136 de gospodării au fost afectate, pagubele materiale fiind în cuantum de 104.100 lei, aceasta fiind de altfel şi suma aprobată de fostul Guvern Ponta. Totodată, pentru infrastructura judeţeană afectată de fenomenele meteo, fostul Executiv a aprobat despăgubiri în valoare totală de 12.068 mii lei pentru judeţul Sălaj, fiind luate în calcul pagubele suferite de drumurile judeţene şi comunale. Suma a fost repartizată prin hotărâre de Consiliu Judeţean, iar comunele care au avut de suferit de pe urma acestor fenomene au putut folosi aceşti bani pentru reparaţii.

Referitor la fenomenul secetei, în judeţul Sălaj a fost afectată o suprafaţă de 6.242 hectare, suma estimată în vederea acordării despăgubirilor este de 12.099 mii lei. Au fost solicitări venite din 29 de comune, o comisie judeţeană a evaluat pagubele la faţa locului, în fiecare caz, iar cei afectaţi au depus cereri în acest sens. Este important de ştiut faptul că cei care încă nu au depus aceste cereri, mai au la dispoziţie, practic, doar trei zile (lucrătoare) întrucât termenul limită de depunere a cererilor pentru solicitarea sprijinului financiar în aceste cazuri este 2 decembrie. Cele mai afectate localităţi au fost Bobota-Derşida, Chieşd, Lozna, Valea Loznei şi Maerişte -Doh.

2 Thoughts to “Gospodarii afectaţi de secetă, grindină şi inundaţii îşi primesc banii”

  1. ana

    CASTIGA BANI LUCRAND ACASA! Aceasta este cea mai serioasa oferta pe care o poti intalni! Oferim celor interesati un sistem foarte eficient de rotunjire a veniturilor. Castiga bani lucrand acasa! Metoda de lucru este extrem de simpla! Castiga bani lucrand acasa si bucura-te de tot ce e mai avantajos pentru tine! Cand te hotarasti cu maxima seriozitate sa incepi, cere detalii la adresa de email:urseiuana@yahoo.com

  2. Anonim

    mare pacat ca multe primarii au infintat acele comisii doar pentru cativa „protezati” ai primarului si de marea majoritatea nu a avut timp comisia sa se ocupe.

Leave a Comment