CULINARIA: PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LĂMÂIE (10 porţii)

Aluatul: zahăr 200 g, făină 200 g, ouă 6 bucăţi, praf de copt l plic, coajă de lămâie rasă.
Crema: lapte 250 ml, gris l lingură, margarina 200 g, zahăr pudră 100 g, l lămâie.
Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, treptat, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând uşor. Când compoziţia a devenit ca o cremă, se încorporează praful de copt, diluat într-o lingură de lapte, coaja de lămâie şi, treptat, făină. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină şi se coace la cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute.
între timp, se prepară crema: se fierbe laptele şi, la primele clocote, se toarnă, treptat, grisul, se amestecă bine şi, când s-a îngroşat, se ia de pe foc. Separat, se freacă margarina cu zahărul, până devin spumoase, se adaugă grisul rece, coaja şi zeama de lămâie.
Se taie foaia în două, pe lăţime, se întinde crema pe una din jumătăţi şi se acoperă cu cealaltă. Se presară pe deasupra zahăr vanilat şi se taie pătrate.

One Thought to “CULINARIA: PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LĂMÂIE (10 porţii)”

  1. […] Aluatul: zahăr 200 g, făină 200 g, ouă 6 bucăţi, praf de copt l plic, coajă de lămâie rasă. Crema: lapte 250 ml, gris l lingură, margarina 200 g, zahăr pudră 100 g, l lămâie. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, treptat, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând uşor. Când compoziţia a devenit ca o cremă, se încorporează praful de copt, diluat într-o lingură de lapte, coaja de lămâie şi, treptat, făină. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină şi se coace la cuptor,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment