Culinaria: escalop de viţel

Ingrediente:
6 șnițele, 3-4 linguri untdelemn, o linguriță cu vârf de muștar, 100 ml smântână, 1/2 linguriță făină, un vârf de cuțit de piper, un vârf de linguriță de sare.

Mod de preparare:
Carnea curățată de pielițe, tăiată în felii de 1 cm grosime, se bate puțin cu muchia ciocanului de carne , pentru ca fibrele musculare să se rupă (să nu se strângă la prăjit). Carnea de vițel este o carne fadă, de aceea aceste șnițele se servesc cu sos condimentat. Șnițelele piperate puțin se trec bine prin făină și se prăjesc, păstrându-se calde pe un vas cu apă fierbinte, acoperite. Când toate sunt prăjite , în grăsimea rămasă se pune imediat puțină apă, ca să nu se ardă. Se freacă muștarul cu făina, smântâna și sarea, amestecându-se apoi cu sosul din tigaie și lăsând să fiarbă câteva clocote ca să se lege. Dacă este nevoie, sosul se diluează cu apa. La servire, sosul se toarnă peste șnițelele așezate pe platou, alături de piure de cartofi, garnitură de orez sau de soteuri din legume. Șnițelele se pot servi și cu alte sosuri; sos de roșii în care se adaugă vin și o foaie de dafin ca să fie mai picant, sos picant etc.

One Thought to “Culinaria: escalop de viţel”

  1. […] Ingrediente: 6 șnițele, 3-4 linguri untdelemn, o linguriță cu vârf de muștar, 100 ml smântână, 1/2 linguriță făină, un vârf de cuțit de piper, un vârf de linguriță de sare. Mod de preparare: Carnea curățată de pielițe, tăiată în felii de 1 cm grosime, se bate puțin cu muchia ciocanului de carne , pentru ca fibrele musculare să se rupă (să nu se strângă la prăjit). Carnea de vițel este o carne fadă, de aceea aceste șnițele se servesc cu sos condimentat. Șnițelele piperate puțin se trec bine prin făină… Citeste mai mult […]

Leave a Comment