Culinaria: chifteluţe de carne cu mărar şi sos de roşii dietetic

Ingrediente:
Carne de vacă 100 g, pâine albă 25 g, un ou, făină 10 g, ulei 15 ml, sare 1-2 g, mărar 5 g, roşii 100 g, ulei 10 ml, făină 5 g, verdeaţă 5 g.

Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi, se spală, se trece prin maşina de tocat. Pâinea, înmuiată în apă şi bine scursă, se adaugă tocăturii, împreună cu verdeaţa tocată mărunt, sarea şi oul. Se formează, cu mâna, chifteluţe care se trec prin făină şi se dau la cuptor, într-o tavă cu puţină apă şi ulei, până prind puţină crustă.
Separat, se prepară un sos de roşii, astfel: se spală roşiile şi 70 g din ele se fierb cu puţin pătrunjel, timp de 10 minute, apoi se dau prin sită. Sucul obţinut se scade pe foc şi, pentru a-1 îngroşa, i se adaugă zahărul. Se pune şi puţin ulei şi sare şi se mai fierbe 5 minute. În acest sos se pun chifteluţele fripte la cuptor şi mărarul opărit în apă clocotită şi tăiat mai mare. Se pun la cuptor.

3 Thoughts to “Culinaria: chifteluţe de carne cu mărar şi sos de roşii dietetic”

  1. […] Ingrediente: Carne de vacă 100 g, pâine albă 25 g, un ou, făină 10 g, ulei 15 ml, sare 1-2 g, mărar 5 g, roşii 100 g, ulei 10 ml, făină 5 g, verdeaţă 5 g. Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi, se spală, se trece prin maşina de tocat. Pâinea, înmuiată în apă şi bine scursă, se adaugă tocăturii, împreună cu verdeaţa tocată mărunt, sarea şi oul. Se formează, cu mâna, chifteluţe care se trec prin făină şi se dau la cuptor, într-o tavă cu puţină apă… Citeste mai mult […]

  2. […] Ingrediente: Carne de vacă 100 g, pâine albă 25 g, un ou, făină 10 g, ulei 15 ml, sare 1-2 g, mărar 5 g, roşii 100 g, ulei 10 ml, făină 5 g, verdeaţă 5 g. Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi, se spală, se trece prin maşina de tocat. Pâinea, înmuiată în apă şi bine scursă, se adaugă tocăturii, împreună cu verdeaţa tocată mărunt, sarea şi oul. Se formează, cu mâna, chifteluţe care se trec prin făină şi se dau la cuptor,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment