Raftul cu carte: Zei de mucava. Incursiuni imagologice în cinematografie şi media

Vă invit într-o incursiune imagologică în cinematografie şi media, pentru a descoperi împreună zeii de mucava ai secolului în care trăim.
Vrem, nu vrem, suntem înconjuraţi de imagini de tot felul. Imaginile sunt bucăţi pline de culoare şi mişcare din care ne este construită realitatea. Viaţa noastră este, până la urmă, constituită şi construită din colaje de imagini pe care le numim amintiri. Închidem ochii şi vedem dincolo de momentul prezent şi de bucăţi de trecut, în amintiri, fragmente ale viitorului pe care noi ni-l construim, evident, în imagini. Cu cât suntem mai imaginativi, cu atât viziunea noastră asupra vieţii, a oamenilor, a viitorului este mai colorată, mai vibrantă, mai vie.
Televiziunea, în general media audio vizuală, joacă un rol extraordinar, dificil de cuantificat, în felul în care oamenii îşi construiesc, astfel, din imagini, realitatea, prezentul şi viitorul deopotrivă, felul în care îşi scriu vieţile, fiecare alegând imaginile care le satisfac aspiraţiile, idealurile, etc.
Iuliana MARCIUC

Cartea poate fi comandată de la Web: http://www.tracusarte.ro

Leave a Comment