RAFTUL CU CARTE: Sfântul Scaun între misterele lumești și teoria conspirației

autor: Vladimir Duca

Nu puține sunt misterele Vaticanului din timpul veacurilor dar și din contemporaneitate: poveștile așa-zicând reale sună, adesea, chiar mai complicat și, aparent, mai fantezist decât intriga din Codul lui Da Vinci al lui Dan Brown sau decât scenariile conspiraționiste reiterate de unele website-uri de nișă. De la scara păcatelor lumești la evenimente fantastice ce presupun existența unor personaje din alte lumi sau de la paginile îngălbenite de vreme ale tomurilor din biblioteca inaccesibilă a Sfântului Scaun la extrasele de cont controversate ale Institutului de Opere Religioase – se ridică atâtea și atâtea semne de întrebare. Iar recenta tragedie de la Notre Dame vine să adauge altele!
Secretele istorice în arhivele secrete ale Sfântului Scaun: soția lui Isus, extratereștrii, Pergamentul Chinon, Hitler, Holocaustul
Comerțul cu indulgențe și Reforma lui Martin Luther
Scandalurile financiare: Banca Vaticanului sau „Institutul pentru opere religioase”
Mafia și masoneria – legăturile de taină ale „Bancherului lui Dumnezeu”
Orgii cu homosexuali și droguri
Notre Dame – cea mai mare afacere din istoria catolicismului
Colecția ISTORII SECRETE (52 de volume)
Am fost prea multă vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generații – semnificația unor fapte și evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clișee specifice luptei de clasă de inspirație sovietică.
Însă, în momentul de față, când accesul liber la informație nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice și putem privi personajele exponențiale ale diferitelor epoci în toată complexitatea lor umană, fără teama de a deveni culpabili în ochii cenzurii, dar și cu riscul inerent de a șoca naționaliștii, protocroniștii sau extremiștii, indiferent de culoare lor politică.
Spre descifrarea istoriei secrete a României!

Cartea poate fi comandată de la Web: http://eintegral.ro

One Thought to “RAFTUL CU CARTE: Sfântul Scaun între misterele lumești și teoria conspirației”

  1. Un cliseu sovietic !

    Statul papal a fost infiintat de Mussolini drept multumire pentru sprijinul papalitatii LA ascensiunea fascismului in Italia !

Leave a Comment