RAFTUL CU CARTE: Rafinarea Elixirului – Invataturi despre alchimia interna ale Nemuritorului daoist Zhang Sanfeng

Zhang Sanfeng (張三丰) este unul dintre cei mai cunoscuţi si iubiţi Nemuritori (xian) ai spaţiului spiritual chinezesc, despre care se spune ca a trăit 170 ani, de-a lungul a trei dinastii imperiale, fiind cautat în mod repetat (şi fără succes) de mai marii vremii pentru deosebita sa înţelepciune.

Este fondatorul legendar al artei taijiquan‑ului si presupus autor al unor texte ale alchimiei interne (neidan) de o deosebita subtilitate şi cu un caracter foarte explicit.

Lucrarea de fata aduna între coperţile ei câteva dintre cele mai importante tratate ale sale despre alchimia interna chinezeasca, comentate în mod amănunţit şi cu generozitate de traducătorul ei, atât din punct de vedere teoretic, cât şi practic.

Stuart Alve Olson este profesor, traducător şi autor specializat în filosofia, metodele curative şi artele interne daoiste. Începând cu vârsta de 20 de ani, a studiat şi a practicat daoismul şi budismul chinez. Până în 2015, Stuart a publicat peste douăzeci de cărţi, multe dintre ele traduse şi în alte limbi.

Cartea poate fi comandată la https://www.edituraherald.ro/carti/rafinarea-elixirului-invataturi-despre-alchimia-interna-ale-nemuritorului-daoist-zhang-sanfeng-detail

Leave a Comment