RAFTUL CU CARTE: „Povestea lupului Hoinar”

autor: Rosanne Parry

„Povestea lupului Hoinar” este inspirată dintr-un un caz real, din viața lui Iute, un lup care trăiește fericit în munți cu Mama, Tata, Ager, Năvală, Codiță și Cald, haita lui. După ce o haită rivală le invadează teritoriul, Iute se pomenește singur și e nevoit să pornească în căutarea unui nou adăpost. Rosanne Parry, autoarea „Poveștii lupului Hoinar”, dedică această carte tuturor celor care hoinăresc în căutarea unui cămin.

Rosanne Parry a scris romane pentru copii distinse cu numeroase premii. Utilmul ei roman, Povestea lupului Hoinar, a produs senzație la nivel internațional, fiind vândut rapid în Marea Britanie, Germania, Franța, Rusia, China, Japonia și o mulțime de alte țări.

Recomandăm cu căldură această carte, scrisă într-un chioșc aflat într-un copac din grădina scriitoarei și ilustrată de Mónica Armiño, creatoarea unuia dintre cele mai îndrăgite personaje din Spania, Pocoyo. Copiii vor afla, citind-o, o mulțime de lucruri despre lupi, în general, dar și despre protagonistul acestei cărți, cu o viață de lup fericită și împlinită, având la momentul scrierii cărții aproape zece ani. La sfârșit, autoarea prezintă și istoria lui Oregon 7, adevăratul lup din spatele poveștii. Viața și călătoria lui Oregon 7, un lup născut în haita Imnaha din nord-estul Oregonului. Biologii i-au montat lui Oregon7 o zgardă cu emițător radio, ceea ce le-a permis să-l urmărească și să învețe mai multe din modul în care se comportă lupii.

Autoarea spune că migrația e pulsul lumii și enumeră în carte cauzele migrațiilor, inclusiv cele care îi fac și pe oameni să ia calea pribegiei. Scrisă cu multă grijă și pricepere, cartea le poate fi de folos atât copiilor, cât și părinților, într-o călătorie a cunoașterii deloc ușoară.

Traducere din limba engleză de  Adriana Ciorbaru

Cartea poate fi comandată de la Web: https://www.edituraparalela45.ro/

Leave a Comment