RAFTUL CU CARTE: Oscar Wilde pentru blazaţi – 99 de pilule de înţelepciune pentru fericirea de aici şi acum

autor: Allan Percy

Scriitor, poet, dramaturg, critic profund al societăţii şi al vremurilor sale, hedonist sensibil în faţă frumuseţii – acesta a fost Oscar Wilde, un bărbat majestuos că un păun regal, condamnat la infernul de a trăi într-o epoca în care adevărul lui trebuia să rămână ascuns. Un rebel dăruit simţurilor sale, care intona un cant al visurilor împotriva ipocriziei, un imn al iubirii pentru artă şi pentru propria artă, exultând de libertate… Câteva note care ajung astăzi până la noi cu dulceaţă ambroziei.
Autorul prezentului volum a extras 99 de perle din înţelepciunea acestui autor faimos, pentru a ne învaţă că frumuseţea, atât cea interioară, cât şi cea exterioară, este făcută pentru a ne bucură de ea, iar dacă ne refuzăm pasiunile şi bucuria, este că şi când ne-am smulge aripile, iar visurile sunt făcute pentru a fi trăite.
Allan Percy este expert în coaching şi în tehnici de îndrumare personală. Actualmente lucrează în calitate de consultant editorial în domeniul formării şi dezvoltării umane. Călătoreşte în toată lumea în căutarea unor noi surse de inspiraţie pentru cărţile sale. Traduse în numeroase limbi, volumele sale sunt un elogiu lucid adus libertăţii noastre de a fi în lumea contemporană: Conexiunea cu fericirea (2007), Nietzsche pentru stresaţi (2009), Oscar Wilde pentru blazaţi (2011), Kafka pentru deprimaţi (2012), Scafandrul optimistului (2013).

Cartea poate fi comandată de la http://www.edituraherald.ro

Alte articole

Leave a Comment