Culmea tupeului în trafic! În Sălaj se circulă cu maşini neînmatriculate şi numere false

Aproape 40 de şoferi au fost depistaţi în trafic, de la începutul acestui an, de către poliţiştii sălăjeni, conducând autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate. Alţi 17 au fost surprinşi în timp ce conduceau autoturisme cu număr fals de înmatriculare. Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, chiar la finele săptămânii trecute, respectiv sâmbătă, 16 mai, pe strada Bujorilor, din Zalău, oamenii legii l-au identificat în trafic pe Alex B. în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.
După cum a precizat sursa citată, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă. „De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă”, au subliniat poliţiştii sălăjeni. Totodată, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

La astfel de infracţiuni se ajunge, în primul rând, din cauza creşterii traficului de maşini aduse din străinătate, pe care noii proprietari „uită” să le mai înmatriculeze. Din cauza taxei de mediu mari din România, şoferii preferă să circule cu numerele vechi, deşi acel număr nu mai este atribuit maşinii, sau montează numere provizorii, care sunt valabile o lună încercând astfel să păcălească autorităţile, explică oamenii legii.
O altă cauză ar fi şi traficul cu maşini furate din străinătate, care nu pot fi prezentate la înmatriculare în România, astfel că şoferii circulă cu numere false. De altfel, pe plan naţional, de câţiva ani buni, s-a optat pentru realizarea unei evidenţe a maşinilor înmatriculate în străinătate.

 

3 Thoughts to “Culmea tupeului în trafic! În Sălaj se circulă cu maşini neînmatriculate şi numere false”

 1. GINO

  Oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va pot oferii alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:hgf1607@gmail.com

 2. a

  intra pe VANEAZA.RO si impusca un mistret-parlamentar. E acolo si senatorul Pop Gheorghe cel care a reusit sa impuste chiar si un om si sa si-l faca trofeu in palmares.

 3. ass

  am facut poze si filmulete cu cativa vecini care se ocupa cu traficul de masini. le-am prezentat unui ofiter de politie si mi-a zis sa stau pe fundul meu si imi ecomanda sa nu mai fac asa ceva ca de afla SEFUL ca ii sunt filmate masinile si oamenii pot sa am probleme serioase.
  Masinile vin pe trailer si sunt mutate pe la service, copsitorii , spalatorii, cu placute sau fara placute de inmatriculare, le pun de la o masina la alta, sunt plimbate pe trasee diferite, si asta o fac in functie de „cine este de servici”. Stau baietii si povestesc TOT ce se intampla , fara pic de teama , stiind ca de ei nu se apropie nimeni, ca nu sunt chiar asa de prosti si politisti sa-si faca rau unii la altii.
  Iar din cand in cand cate un fraier o musca.

Leave a Comment