Zalăul va avea treceri de pietoni 3D, cimitir de mașini și Baie comunală socială

Treceri de pietoni 3D, Baie comunală socială și o statuie a „arhitectului” Zalăului, Szikszai Lajos, sunt trei dintre cele mai importante șase proiecte ce vor fi construite în municipiu grație proiectului de participare bugetativă. La sfârșitul acestei săptămâni s-a încheiat ultima etapă din cadrul proiectului de bugetare participativă prin afișarea rezultatelor finale.

Dintre cele 19 proiecte propuse de cetățenii municipiului, comisia tehnică de analiză a validat 6 dintre acestea, care au fost supuse la vot. În urma votului, rezultatele înregistrate sunt următoarele: Pădure urbană – pictură murală exterioară cu vopsea ce purifică aerul – valoare proiect 100.000 lei, suma estimată de comisia de evaluare 100.000 lei – 233 voturi; Realizare spațiu de depozitare temporară a mașinilor neutilizate, nefuncționale (cel puțin 100 locuri de parcare eliberate de zălăuani) – valoare proiect 230.000 lei, suma estimată de comisie 420.000 lei – 222 voturi; Statuie Szikszai Lajos – valoare proiect 1.000.000 lei, suma estimată de comisie 100.000 lei – 188 voturi; Treceri de pietoni “3D” – valoare proiect 20.000 lei, suma estimată de comisie 50.000 lei –  97 voturi; Demolare PT14 și amenajare locuri de parcare (Parcare) – valoare proiect 250.000 lei, suma estimată de comisie 250.000 lei – 95 voturi; Baie comunală socială – valoare proiect 80.000 lei, suma estimată de comisie 80.000 lei – 58 voturi. Bugetul alocat pentru proiectele propuse este de 1 milion de lei.

Trecerile de pietoni 3D – o idee avansată pentru prima dată în județ de Magazin Sălăjean

 Având în vedere că suma celor șase proiecte se încadrează în această valoare, municipalitatea a decis că vor fi implementate toate propunerile. Aceste proiecte urmează să fie incluse în lista de investiții din anul 2020 demarate procedurile în vederea implementării lor. Trecerile de pietoni 3D reprezintă o idee avansată pentru prima dată în mass media sălăjeană de cotidianul Magazin Sălăjean care propunea, într-un articol publicat  în luna septembrie, amenajarea unor astfel de treceri de pietoni în municipiul Zalău. Astfel, în articolul  << O idee salvatoare de vieți între atâtea proiecte de care nu avem nevoie: treceri de pietoni 3D pentru zălăuani >>, scriam: “O sugestie nu doar inedită, ci chiar salutară pentru traficul rutier zălăuan și siguranța pietonilor, o trimitem în cadrul acestui  către consilierii municipali zălăuani. Dacă anul trecut municipalitatea a ales să vopsească câteva treceri de pietoni cu o nuanță de roșu aprins, astfel încât șoferii să fie atenționați de la distanță, această metodă nu a dovedit o eficiență ieșită din comun. Mai mult decât atât, vopseaua a cedat rapid astfel încât trecerile care au fost vopsite în acest fel abia se mai disting astăzi. Urmând un trend existent deja de câțiva ani în multe orașe din lume, foarte dintre ele mai mici decât Zalăul, în București au apărut recent primele treceri de pietoni 3 D. Poate că n-ar fi o investiție prea mare, însă cu siguranță ar fi una apreciată de zălăuani, dacă și municipiul nostru ar fi printre primele din țară care ar înființa astfel de treceri de pietoni, fie și doar în zonele din centru municipiului”, scriam în luna septembrie, propunând municipalității să ia în calcul pentru viitoarele investiții un astfel de proiect. Cei mai mulți cititori au susținut ideea noastră, însă au fost și voci care au contestat-o, spunând că aceste treceri de pietoni sunt costisitoare și inutile. În cele din urmă, propunerea a venit și din partea unor zălăuani, trimisă în cadrul inițiativei Primăriei Zalău privind participarea bugetativă, alături de alte proiecte, fiind în final ales prin votul zălăuanilor și ulterior validat prin votul Comisiei Tehnice din cadrul Primăriei Zalău.

 

 

Alte articole

13 Thoughts to “Zalăul va avea treceri de pietoni 3D, cimitir de mașini și Baie comunală socială”

 1. Anonim

  La fe ne neregulamentar vor traversa ce 90% din pietoni si pe trecerile 3D

 2. Anonim

  Din producția „ziaristului” Georgel Babiuc, în „Graiul Sălajului” din 6 decembrie: „Proiecte promovate tacite precum „antigansimul” si desfiintarea Sectiei Speciale care ne vor conditiona viata sociala”. Moș Nicolae, adu-i o gramatică, să învețe acordul în propoziție, și un Dex, să caute cuvântul „antigansim”!

  1. Anonim

   Vezi ca ai incurcat ziarul, daca vrei sa-l musti de cur pe Georgel, scrie la GS!

   1. Anonim

    @19:37 N-am încurcat nimic, de când le-am atras atenția celor de la „Graiul Sălajului” să scrie în limba română, adică cu diacritice, și de când i-am atras atenția lui Georgel Babiuc că nu știe scrie corect, mi-a blocat IP address, astfel încât nu pot posta acolo. Dar îi taxez pe agramați pe unde apuc! Iar curul să i-l muști tu!

    1. Anonim

     La fel face si pseudo ziaristul Farkas, blocheaza toate comentariile, fara drept de apel. Este un mister cum aceste personaje pateaza in continuare jurnalismul si au impresia ca fac presa publicand stiri false, toate inepțiile si agramatismele. Si mai misterios este ca sunt sustinuti de unele autoritati.

     1. Anonim

      Nu am mai citit acel ziar! Un ziar intretinut de un infractor din Cluj, un mafiot si santajust, mare PSDist !
      Iar local, articolele sunt scrise de un betiv, un violator, un gunoi de caracter, platit de alt proxenet Jimmy cel Micut, patron de club de prostituate si narcomani !

    2. Anonim

     🙂 cei de la GS sunt experti in a bloca Ip !!
     cum nu le convine ceva, tup iti blocheaza IP ! si poate ca ei au cel mai mult de pierdut ! eu nu am mai citit ziarul lor de 2-3 ani ! si nu cred ca am pierdut ceva !
     p.s. aici am vazut ceea mai frumoasa cenzura, cand un politician de-al nostru a fost caracterizat intr-un fel mai „colorat” , au cenzurat exact doar acel cuvant si nu tot comentariul, oricum esenta comentariului a ramas
     deci , desi uneori suntem luati de val si ne mai scapam in a ne jicni unii pe altii, se poate face „curetenie” si in alt mod

 3. Anonim

  Anonim
  6 decembrie 2019 at 18:34
  Din producția „ziaristului” Georgel Babiuc,

  Mor de ras )))))

  1. Anonim

   @12:58
   A/au citit. Cineva l-a ajutat și i-a corectat titlul.

 4. Anonim

  13 26 O fi oare Veorica proasta satului ?

 5. Anonim

  de ce am impresia ca se arunca cu bani !
  sa luam exemplul sumei alocate pentru renovarea statuii lui veseleni, sau cum io fi zis si la asta.
  cu acei bani reabilitezi 2-3 blocuri si ei ii dau pentru a reface, curate o statuie , care a fost reabilitata cu 3-4 ani in urma ? asta e mita data la UDMR, la Biserica reformata din Zalau
  si ii mai auzi si pe unguri ca le este rau, pai aici sunt banii ungurilor, in fundul statuuii lui veseleni !!! a calului 🙂

 6. Mai, ziaristu' de serviciu,

  pana la urma cum e: „participare bugetativa” sau „bugetare participativa”, ca te-ai cam pierdut in sintagme?!

 7. Anonim

  Pana la urma e participarea PSD sitului Labo mare consilier local al PNTCD.Coposu se răsucește în mormânt ! Labo asta ,nu a fost in stare de nimic in privat si acum linge blide la pcr.

Leave a Comment