Zălăuanii îşi vor putea plăti impozitele doar peste două săptămâni

Deschiderea anului fiscal presupune, pe lângă altele, verificarea şi punerea la punct a softurilor calculatoarelor care deservesc Serviciul de Taxe şi Impozite din primăria Zalău, lucru care va limita posibilitatea achitării impozitelor cel puţin până în data de 15 ianuarie. Deşi iniţial a fost preconizată ca dată certă de începere a preluării plăţilor la impozitele zălăuanilor ziua de 18 ianuarie, şefa seriviciului, Marinela Micu, ne-a declarat că este posibil ca plăţile să înceapă mai devreme, acest lucru nefiind însă sigur. Astfel, zălăuanii care vor dori să-şi achite din timp impozitele la casă, teren sau autoturism, o vor putea face, cel mai probabil, începând de luni, 18 ianuarie. Până atunci, însă, serviciul face încasările taxelor fără debit, cum ar fi amenzile, taxele de înscriere auto şi alte taxe curente.

Facilităţi fiscale pentru zălăuanii datornici la bugetul local

Zălăuanii restanţieri la plata taxelor şi impozitelor locale pot beneficia de reducerea penalităţilor acumulate în proporţie de 73 la sută. Şi asta graţie unei hotărări de Consiliu Local (CL) aprobată în cursul lunii decembrie. Hotărârea constă în anularea majorărilor de întârziere în cotă de 73,3 la sută pentru plata până la finalul lunii martie 2016 a obligaţiilor de plată principale restante la 30 septembrie 2015 inclusiv, constând în creanţe de natură fiscală datorate bugetului local de către contribuabilii de pe raza administrativ teritorială a municipiului Zalău. Mai exact, zălăuanii persoane fizice şi juridice, care îşi achită integral datoriile restante la buget constând în impozite pe clădiri, terenuri, autoturisme, amenzi de circulaţie sau alte taxe vor beneficia de reducerea penalităţilor acumulate în proporţie de 73,3 la sută. Cotribuabilii care vor să beneficieze de această facilitate de anulare a penalităţilor de întârziere pot obţine informaţii suplimentare adresându-se Serviciului Impuneri, Încasări şi Control Persoane Fizice şi Serviciul Impuneri, Încasări şi Control Persoane Juridice din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Municipiului Zalău

Alte articole

2 Thoughts to “Zălăuanii îşi vor putea plăti impozitele doar peste două săptămâni”

  1. Cris

    Prosti sunt cei care platesc. Care e morala de fapt? Mai bine stam ca poate apare vreo amnistie sau vreo hotarare de consiliu local!!!

  2. lisa

    Si dorinta de plata a impozitelor i-a luat prin surprindere pe „edili”? Apoi de zapada ce sa ne mai zicem !

Leave a Comment