Un bărbat a căzut de la etajul al treilea al Spitalului din Şimleu

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Sighetu Silvaniei, comuna Chieşd, a căzut, miercuri, 4 decembrie, de la etajul al treilea al Spitalului Orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei. După cum susţin oficialii spitalului, acesta fusese externat în cursul aceleiaşi zile din Secţia Neurologie a unităţii medicale, însă nu a părăsit spitalul întrucât mama sa, cea care l-a însoţit la internare, plecase. „Pacientul s-a prezentat la spital marţi seara, când i s-a făcut internare de o zi. Peste noapte, alături de el a rămas şi mama sa. Miercuri, i s-a întocmit bilet de ieşire, însă cum mama pacientului plecase şi nu avea vreun mijloc de transport cu care să meargă, acesta a decis să mai stea în spital. Nu am avut cum să-l dăm afară”, ne-a declarat Dionisie Oros, managerul Spitalului din Şimleu.
Din motive deocamdată neelucidate, câteva ore mai târziu bărbatul a căzut de la etajul al treilea al clădirii suferind răni grave. „Deocamdată nu ştim cum s-a întâmplat; cert este că pacientul a ieşit pe geam. Ori a confundat geamul cu uşa, ori a avut un puseu psihic. O comisie va face o anchetă de constatare”, a mai spus oficialul instituţiei medicale.
Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, unde a ajuns în jurul orei 23.00, politraumatizat post cădere de la un nivel înalt, susţine Codruţa Puşcaş, purtătorul de cuvânt al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. Potrivit spuselor sale, pacientul a fost tratat la UPU, după care a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. „Din ce ştim noi, încă trăieşte”, a menţionat managerul şimleuan.
Poliţia oraşului Şimleu Silvaniei desfăşoară cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul.
Potrivit unor surse medicale care îşi păstrează anonimatul, bărbatul a ajuns la SJU Zalău în sevraj etanolic. Incidentul putea să-i fie fatal, însă căderea i-a fost atenuată de crengile unui brad din vecinătatea spitalului. Chiar şi aşa, victima a suferit traumatisme grave, aceleaşi surse medicale susţinând că ar fi vorba de ruptură de aortă, motiv pentru care şansele de supravieţuire sunt minime.

One Thought to “Un bărbat a căzut de la etajul al treilea al Spitalului din Şimleu”

  1. anonim

    Parca a-ti fi la antena 3 asa redactati. Puseu pshic aveti dumneavoasta cadre medicale care va numiti asa. Omul acela nu trebuie sa iasa pe geam cum relatati dumneavoastra.
    Dar ca de obicei fiecare arunca vina pe celalalt. Tipic romanesc

Leave a Comment